Fázhat a cicám éjszaka?
Nekem is kinti-benti cicám van. Tavaly amikor -10 fok és még hidegebb volt egész egyszerűen nem engedtem ki, semmi nappal, se éjszaka.
Amúgy te el tudod nézni ahogy sír a macskád mert fázik? Akkor nektek tényleg nem való állat.
Szerintem akik azzal érvelnek, hogy "régen is elvoltak a macskák kinn", meg ha "nem engednék be őket, akkor szerinted kihaltak volna" stb., azok elfeledkeznek néhány fontos dologról:
1. Persze, régen nem tartották benn őket, de a konyhába akkor is sokszor bemehettek kicsit megmelegedni. Nálunk gyerekkoromban (tanyán laktunk) a macskák a kemence mellett "ejtőztek" napközben.
2. Ha kinn is volt a macska, sokkal több helyet talált magának, ahol viszonylagos meleg volt. Istálló, szénapadlás, padláson a kémény mellett, ami fűtötte őt stb. Nálunk az esti etetésnél a macskák is kimentek, megkapták a vacsorájukat, s reggelig kinn voltak, DE volt istálló, tehenekkel, lovakkal, ahol mindig jó meleg volt. Nem véletlenül legendás a macskák és lovak barátsága, a cicák szívesen időznek az istállóban, ahol meleg is van, kényelmes fekhely és egerek is.
3. Még az én szüleim generációjában is a macska fogyóeszköz volt. Ha elpusztult, lett másik. Nem kötődtek - kevés kivétellel - a macskához annyira, mint manapság kötődünk - vagy legalábbis a normálisabb tartók - egy társállathoz. Az sem volt baj, ha csak 5-6 évet élt a macska. Nekünk voltak "öreg" macskáink, a legidősebb herélt kandúr 18 évesen pusztult el, de bizony a szaporulat nagy része még kicsi kölyökként "eltűnt" (meghaltak valahol, vagy elvitte őket valami állat), és az "öregek" mellett mindig voltak rövid életű cicák, akik pár év után szintén eltűntek, sokszor a testük sem került elő.
Szóval, persze, nem fog elpusztulni egy kinthez szokott macska odakint, de nem is annyira jó ám neki, főleg a fenti tényeket figyelembe véve, s azt, hogy nektek se istálló, se más enyhébb hely nincsen.
Az én macskám házba van és ha,éjjel nincs rá fűtve akkor reggel tüszög.Ezért minden éjjel fűtve van rá.És ennek örül.
A kérdésedre válaszolva egy hatalmas nyúlketrecben is lehet ahol van takaró és meleg szobában.
De ennél is jobb lenne ha pl.egy kis szobába,vagy elkerített részen lenne(persze fűtve)
Olvasd vissza a kérdésedet, és megkapod a válasz!
"Fázhat a cicám éjszaka?"
"addig hisztizik az üvegajtó mögött, amíg be nem engedjük, fázik."
"jó neki kint -7 fokban?"
A cicák nagyon fázósak. Nem véletlen, hogy minden cica a meleghely imádatáról híres. A kinti macskaház NAGYON ki tud hűlni! Abban nem tud felmelegedni a macska. A mi cicáink sem használták azt soha, inkább a szokszéd padlásán aludtak.
Ha nem engeditek be ilyen hidegben, baja eshet, egyrészt megfázhat, másrészt pedig valami meleg hely után kutatva kerülhet életveszélybe (pl. autó motorházába bemászik).
Én szégyelném a helyetekben magam...
Nekem van egy lassan 1 éves cicam, a férjem nem akarta, higy bent legyen a hazba, de mivel közös ház, ezért nem tilthatja meg, mert nekem is van beleszólásom!!( bar nem tudom közös házban laktok e vagy tied vagy övé..) tok mindegy...de ilyen nincs.. en a házban kb 25fok van de meg bent is betakargatom.. fészke van neki szalmával ki tömve, kis haza van... de megis van neki 2-3 meleg pledje..... ugyhogy azert legyszives engedd be szerencsétlen állatot... hiaba ott van neki a bunda.. de szerintem te is ugyan ugy fagyoskodnal...KERLEK ENGEDD BE!!!! Ha nem engeditek be akkor meg kerlek adjatok örökbe....
Engedjétek be.
Mi is fázunk kint kabátban is, úgy ők is. Kicsi testük ráadásul sokkal hamarabb kihűl.
Pároddal is biztos tudsz valamilyen kompromisszumot kötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!