2 cicát hogy szoktassak össze?
Sziasztok. Van egy fél eves kiscicam viszont sokat van otthon egyedül. Úgy döntöttünk hozzunk mellé még egy kiscicát. Viszont nem tudom hogy menne az össze szoktatásnak a lépései. Vegyek meg egy alom tálcát vagy egyet fognak használni?
Mindkét cica Kislány.
A válaszokat előre is köszönöm.
2 macskának minimum 2 almostál kell. De az a minimum.
Az összeszoktatásra meg: türelem és fokozatosság. Ha olyan macskád van, amilyen az én előző cicám volt, akkor fél perc alatt összeengedheted őket és nem lesz baj. Ha viszont olyan, mint a mostani macskám, akkor lesz bajod. :)
Én úgy csináltam, hogy első körben mindkettőnél levágtam a karmaikat. Először a macskaboxban mutattam meg az új jövevényt és amikor a nőstényem abbahagyta a morgást és a fújást, akkor kiengedtem. Az első pár naoban csak akkor lehettek egy légtérben ha én is velük voltam. Mindig együtt, egymás mellett kaptak enni és jutalomfalatot is. Nekem a nőstényem nagyon lassan barátkozott, jó fél év volt mire eljutott oda, hogy nem akarja agyonverni a kisebbet.
Most már nincs baj, de ha problémás az első cicád, akkor kitartás kell és sok türelem hozzá.
Cicáktól függ, majd ők eldöntik.
Igen, mindenből legyen nekik külön: alomtálca, edények.
Hogy vannak? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!