Szerintetek érdemes a FIP oltást beadni?
Figyelt kérdés
A macskám május 15.körül született. Velünk nőtt fel még az első 4 hónapban a garázsban tartottuk utánna kiengedtük. Azóta nem nagyon érintkezett más macskával, ezt onnan tudom, hogy anyukám mindig itthon van és látja. A cicus be van oltva veszettség, Kalici, Herpes, Parvovirus , és most 1 hónapja lett beoltba leukózis ellen. Féreghajtva van és kullancs bólha riasztót kap havonta és havonta 1szer macskasamponnal megfürdetjük és kap kúraszerűen egy jó minőségű Svájcban gyártott macska multivitamint. Az egyik állatorvosunk aki a család barátja azt mondta ne oltassuk be,mert azokat a tüneteket váltja ki ami a megbetegedett macskákra jellemző. És sokszor a vakcina felét kitüsszentik. Nagyon ápolt cicus egy néni aki jár hozzánk hetente a párnáját is kimossa és már nagyon sok minden ellen be van oltva amiket évente ismételni is fogunk. Ti beoltatnátok? Mert még mindig olyan sok a FIP-es macskák száma.2018. nov. 9. 23:22
1/5 anonim válasza:
Természetesen oltanám.
Annyi, hogy a gyors teszt ha oltva van, akkor kimutatja az antianyagot.
De nem értem ezt a "azt a tüneteket váltja ki" dolgot. A FIP tünete az, hogy a macska elpusztul. Nah, ilyet a vakcina nem csinál.
2/5 anonim válasza:
Kijárós macskát mindenképp oltanék.
Szobacicánál mellőzhető, ha minden együttélő cicus negatív teszttel rendelkezik. De kijárós macskánál nincs az az állatorvos, amelyik azt mondaná hogy ne oltsd be...
3/5 anonim válasza:
Nem, én is úgy tudom, hogy a FIP elleni oltás gyakorlatilag nem nyújt védelmet, viszont a macska szeropozitív lesz. Alapvetően a FIP a koronavírus mutálódott változata, ami ellen leginkább elszigeteléssel tudsz védekezni. Inkább az immunerősítésre menjetek rá, ha kinti a cica!
4/5 anonim válasza:
A 3-as válaszolónak van igaza.
Én nem oltatnám be FIP ellen.
5/5 anonim válasza:
A Fip oltás nem nyujt 100%-os védelmet, ez igaz. Ellenben sokkal többet, mint ha nincs beoltva. De a te macskád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!