Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szerintetek is inkább a...

Szerintetek is inkább a macska az ember legjobb barátja és nem a kutya?

Figyelt kérdés
Rengeteg kutyatámadásról hallani. Én kicsi korom óta nem kedvelem a kutyákat, és félek tőlük. A kutyáknál az alá- fölé rendeltségi viszony nagyon könnyen megváltozhat és akkor a saját gazdájára is képes rátámadni. A macskákat viszont nagyon szeretem, Nagyon barátságos állatok. Rendkívül kiegyensúlyozott, nyugodt, előkelő teremtések. Kicsit egoisták, de én imádom őket.

2018. okt. 29. 17:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
96%

"A kutyáknál az alá- fölé rendeltségi viszony nagyon könnyen megváltozhat és akkor a saját gazdájára is képes rátámadni."

Az én kutyám akkor sem támadna rám, ha megverném, kínoznám, éheztetném. A szeretete és a bizalma felém végtelen, amikor játszunk is nagyon vigyáz.

Hihetetlenül ostoba vagy, ha ezeket amiket leírtál komolyan gondolod.

A kutyatámadós hírekben szereplő kutyák pedig jellemzően kóbor, elhanyagolt, kirakott, megunt kutyák akikkel sosem törődtek, akiket sosem szerettek. Szegények elkallódnak csakúgy, mint a megcsinált, megszült aztán elhanyagolt gyerekek. Meg aztán azt sosem írják, hogy a támadott ember mennyire hergelte előtte a kutyát... Sajnos sok kóbor kutyába botlottam már én is. Egyetlen egy nem közelített felém agresszívan nem hogy meg is támadjon.

Egyébként macska már karmolt szét.

2018. okt. 29. 18:47
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
Ha adsz neki enni,inni,akkor a legjobb barátod. Verszemet kap. Bár te hoztad haza...te akartad,tehát tartsd is el...de akkor is...
2018. okt. 29. 18:47
 13/18 anonim ***** válasza:
44%

Nem. A macska nem a barátod, és nem is igazán háziállat. Együtt él az emberrel, de nem alkot vele közösséget.

Te egyszerűen betegesen rettegsz a kutyáktól, mert összeolvastad a sok hülyeséget. Ugyanígy retteghetnél például az autóktól, mert annyi a gyalogosgázolás.

Nem, a kutyánál nem változik meg az alá-fölérendeltségi viszony, pláne nem "nagyon könnyen". Az, hogy egy kutya rátámadjon a gazdájára, valóban nem példa nélküli, de az sem, hogy egy gyerek megölje az anyját. Akkor most ugye a gyerekek is veszélyesek? Épeszű, normálisan tartott kutya nem támad a gazdájára, meg másra sem nagyon. Akkor fordul ilyen elő, ha a gazdája egy gyökér barom, aki üti-vágja meg éhezteti szerencsétlen állatot, nem törődik vele, láncon tartja az udvaron, hát ettől persze, hogy megkettyósodik a szerencsétlen. Egy emberből is pszichopata válna, ha a pincében leláncolva tartanák. Ha az ilyen kutyákat tartod etalonnak, akkor az embereket is nyugodtan tekintheted azonosnak mondjuk a balástyai rémmel vagy akármelyik erőszakos bűnözővel.

A macska mellesleg szintén gyakran elmebeteg, csak más okokból, főleg a beltenyésztés miatt. Például sok macska belepusztul abba, hogy amikor veszélyt érzékel, nem elfut előle, hanem felé indul. Például kirohan az autó elé ahelyett, hogy elugrana. Vagy bemászik az őt ugató kutyához. Lehet őket szeretni, nincs azzal semmi baj, csak azért ne képzeld őket hibátlannak.

2018. okt. 29. 19:06
 14/18 anonim ***** válasza:
43%
Én sem gondolom így, pedig macskás vagyok. Én a cicákat szeretem, de simán elfogadom azt is, hogy valaki a kutyákért rajong, sőt azt is, ha valakinek a sarokban lèvő pók a kedvence.😊 Az a legjobb ha mindenki a személyiségéhez, a körülmènyeihez, és a lehetőségeihez mérten vàlaszt állatot. Azt is hozzá kell tennem, hogy természetesen nem mindegy, hogy egy benti macskáról, vagy egy kinti macskáról beszélünk. Egy benti ugyanúgy alkalmazkodik és az ember életének a része lesz mint egy kutya. Azok a cicák akik kizárólag kintik, persze hogy elkóborolnak. A kutya is ugyanúgy elmenne, ha nem állítaná meg a kerítés..
2018. okt. 29. 19:12
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem. Mondom úgy, hogy mindkettő van és mindkettőt nagyon szeretem.

A macskát és a kutyát amúgy is felesleges összehasonlítani, mert teljesen eltérő a két faj. A kutya falkaállat, a macska nem stb.

Az alá-fölé rendeltségi viszony nem változik meg egykönnyen, ahhoz nagyon el kell szúrni a kutya nevelését. Nekem álmomban sem merülne fel, hogy a saját rám támadjon bármilyen helyzetben, pedig van tapasztalatom több kutyával is. Gyerekkoromban például kuvasz keverékünk volt. Soha nem támadt rá sem a kistesómra, pedig nyúzta rendesen, sem rám, pedig én is gyerek voltam még. A kutya pedig nem volt a mai elvek szerint nevelve, mégis pontosan tudta, hogy kire nem szabad rátámadni, és kinek kell szót fogadnia. 13 évesen egyedül elvittem sétálni, ha akarta volna, feltörli velem az aszfaltot. Sőt megfelelő helyen pórázról is elengedtem, és ha szóltam neki, vissza is jött.

Ahhoz, hogy egy kutya a gazdájára támadjon, a gazdának nagyon meg kell dolgoznia, negatív értelemben.

2018. okt. 29. 20:14
 16/18 anonim ***** válasza:
Egy normálisan nevelt és tatott kutya sosem támadba rá a gazdájára. Bár engem még kóbor kutya sem támadott meg pedig sokkal találkoztam és mindet megsimogattam és attam neki enni meg inni.
2018. okt. 30. 14:54
 17/18 anonim ***** válasza:
Nem. Viszont a macska legjobb barátja az ember.
2018. okt. 31. 16:43
 18/18 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem a macskák nem önző lények, csak nem hódolnak be, mint a kutya. A kutya intelligensebb, ez tény. A macska önálló. Szerintem a kutya az ember legjobb barátja, pont azért, mert behódol az igényeinknek, rákényszeríthetjük az akaratainkat ( ülj le, pacsi, stb.) míg egy macska magának való. Mondom ezt úgy, hogy szoba cicám van és imádom, kutyát nem tartanék lakásban. Ő is rettentően tud örülni, ha haza jövök, szinte mosolyog és vágtat, dorombol, dörgölőzik. Szóval attól még szeret, mert nem ugrik a nyakamba, mint egy kutya.
2018. okt. 31. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!