Tényleg "sokat" hánynak a cicák?
Évtizedek alatt kizárólag akkor tapasztaltam hányást, amikor a mohó macska felevett egy csomó ételt (hogy anyám miért nem hitte el, hogy etetni fogom a macskát, azóta sem értem, mindenesetre nem minden macska osztja be, ha többnapi ételt kap).
Az ilyen szőrgolyó felöklendezését is csak a Shrekben láttam, a mi macskáink semmi ilyesmit nem csináltak soha, legalábbis nem láttuk (anyám macskái télen szobacicák voltak, feltűnt volna).
Úgyhogy én a hányást úgy értékelem, hogy bizonyára az étellel van baj, esetleg beteg a macska, semmiképpen nem tartom normálisnak.
Öklendezni szokott néha a tavaszi-őszi időszakban, ilyenkor több az elhulló szőr. Szőroldó pasztát kap, plusz a tápba belekeverve étrendkiegészítőt, hogy ne legyen gond.
Hányni még egyszer sem hányt.
A pasztát egyébként kaphatja egész évben megelőzésképp, amolyan jutalomfalat jelleggel akár, a miénk imádja, már ugrik ha veszem elő a tubust. :) Nyáron mondjuk nem kapott, nem is öklendezett, mikor nem volt vedlés.
Az én cicám 10 hetes , 1.hányt.
Akkor azért mert adtam neki enni és miután evett elkezdett rohangálni és ugrálni. Aztán odajött mellém és majdnem engem hányt le. Miután hányt futkozott tovább és semmi baja sem volt.
Valamelyik hányós, de nem mind.
Az enyémek sosem voltak.
De amelyik az, annak lehet adni szőroldó pasztát (ha amiatt hány), vagy jobban odafigyelni az etetésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!