Mennyire változik meg a macskák viselkedése ivartalanítás után?
Én is túl vagyok már sok cica ivartalaníttatásán, de maximum olyan változásról tudok beszámolni, hogy az addig folyamatosan csavargó kandúr fotelcicává változott, igaz ő 9 évesen került hozzánk és akkor lett ivartalanítva.
7 hónaposan szerintem minden megrázkódtatás nélkül át fogják vészelni a műtétet és csak előnyükre változnak, ha változnak egyáltalán. Nekünk van olyan exkandúrkánk, aki a műtét előtt is egy házsártos méregzsák volt (őt ezért szeretjük), ő semmit sem változott, de a testvére sem, aki meg egy bújós, állandóan doromboló és az emberen csüngő macsek (ő is kandúr volt). 8 hónaposan lettek ivartalanítva.
Én a műtétek utáni napokban mindig csemegével kedveskedtem nekik, mármint a megszokott csemegéken túl is és különösen figyeltem, hogy a kelleténél több kellemetlenségük ne adódjon pl. magasabb tálból adtam nekik vizet, nehogy a gallér miatt ne férjenek hozzá, a szőrüket is tisztogattam (gallértól nem tudja), ha kellett kézből etettem őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!