Mitől lehet egy kismacskának összecsipáspodva a szeme? És mit tudok tenni ha csipás?
A kiscicáknál sajnos nagyon gyakran előfordulhat, hogy becsipásodik a szemük! Törölgesd le nekik naponta többször HIDEG (persze nem jéghideg, de nem is meleg, vagy langyos) kamillafőzettel, a törölgetéshez használhatsz vattát, vagy papírzsepit, de arra figyelni kell, hogy egy törléshez egy vattát/zsepit használj, utána azt dobd el, és vegyél egy újat, tehát ne mind a két szemét ugyanazzal a vattával törölgesd.
Ha ez nem válna be, akkor megpróbálhatod a SEPTOSYL nevű szemkenőccsel, igaz az egy humán, nem állatok számára készült szemkenőcs, de ami állatok számára volt szemkenőcs, azt tudomásom szerint már nem gyártják....én használtam kiscicáknál ezt a kenőcsöt, és bevált, nem is volt semmi mellékhatása náluk.Úgy csináld, hogy előbb kamillával kitisztítod a szemüket, aztán egy nagyon keveset a szemükre kensz a kenőcsből, persze nem közvetlenül bele a szemükbe (szemgolyóra), de amúgy is reflekszből becsukják ilyenkor azt. Én egy nap egyszer használtam náluk, aztán kb. egy hét után teljesen megszűnt a csipásodás náluk.Ha esetleg nem lenne elég a kamillás kezelés, és a kenőcsöt használnád, akkor azért figyeld, hogy nincs-e valami mellékhatása náluk, mert a mi macskáinknál ugyan nem volt, de nem biztos, hogy minden cica egyformán reagál egy ilyen készítményre.Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!