Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mitől lehet egy kismacskának...

Mitől lehet egy kismacskának összecsipáspodva a szeme? És mit tudok tenni ha csipás?

Figyelt kérdés
2010. jún. 24. 13:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kamillával törölgesd át naponta többször! Ha nem segít, akkor orvos kell, mert kötőhártya gyulladás is lehet, vagy ki tudja milyen betegség. Az orvos ad szemcseppet, ami jó.
2010. jún. 24. 13:25
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk azért voltak csipásak a cicák, mert amég terhes volt az anyjuk, mindig nyúzták a gyerekek (cipelték, hurcolták még születésük után is). Mástól nemtudom mitől lehet, talán belement valami olyan, ami nem jó pl por esetleg belekapart vagy megkarcolta. Én mindig beletettem a vízbe a kamillavirágot felfőztem és miután kicsit kihűlt vattával törölgettem neki. Sok sikert. Ha nem javul vagy csúnya a szeme tényleg orvoshoz fordulj vele.
2010. jún. 24. 15:32
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én kiscicámnak is ez a baja!! Amugy neked szobacicus? Nekünk nem.
2010. jún. 24. 16:54
 4/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, akkor megprobálom kamillázni :) nekünk sem szobacica, kint vannak az udvarban..
2010. jún. 24. 17:53
 5/8 anonim ***** válasza:
nekem is bevolt csipasodva a szeme. parszor bekentem kamillaval es mostmar nagyon szep. ;)
2010. jún. 24. 18:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A kiscicáknál sajnos nagyon gyakran előfordulhat, hogy becsipásodik a szemük! Törölgesd le nekik naponta többször HIDEG (persze nem jéghideg, de nem is meleg, vagy langyos) kamillafőzettel, a törölgetéshez használhatsz vattát, vagy papírzsepit, de arra figyelni kell, hogy egy törléshez egy vattát/zsepit használj, utána azt dobd el, és vegyél egy újat, tehát ne mind a két szemét ugyanazzal a vattával törölgesd.

Ha ez nem válna be, akkor megpróbálhatod a SEPTOSYL nevű szemkenőccsel, igaz az egy humán, nem állatok számára készült szemkenőcs, de ami állatok számára volt szemkenőcs, azt tudomásom szerint már nem gyártják....én használtam kiscicáknál ezt a kenőcsöt, és bevált, nem is volt semmi mellékhatása náluk.Úgy csináld, hogy előbb kamillával kitisztítod a szemüket, aztán egy nagyon keveset a szemükre kensz a kenőcsből, persze nem közvetlenül bele a szemükbe (szemgolyóra), de amúgy is reflekszből becsukják ilyenkor azt. Én egy nap egyszer használtam náluk, aztán kb. egy hét után teljesen megszűnt a csipásodás náluk.Ha esetleg nem lenne elég a kamillás kezelés, és a kenőcsöt használnád, akkor azért figyeld, hogy nincs-e valami mellékhatása náluk, mert a mi macskáinknál ugyan nem volt, de nem biztos, hogy minden cica egyformán reagál egy ilyen készítményre.Sok sikert!

2010. jún. 25. 05:43
 7/8 A kérdező kommentje:
köszi szépen a segítséget ! :)
2010. jún. 27. 16:39
 8/8 anonim ***** válasza:
a mi macskanknak is csipas volt a szeme mi kamillateaval torolgettuk es most egeszseges a kis dragasag
2010. okt. 8. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!