Folyton nyávog a macska az ajtónk előtt, ha bemegyek a szobába mit csináljak?
"Folyton nyávog a macska az ajtónk előtt, ha bemegyek a szobába mit csináljak?"
1. Ne menj be a szobába.
2. Hallgasd.
Kérdező, bocsi, de gáz amit csinálsz. Na jó, katasztrófa.
Az a szerencsétlen csak veletek akar lenni. Ez nem a hormonoktól van. A katasztrófa az az a terror, amit büntetésként alkalmazol vele szemben, azért, mert szeret titeket.
Miért nem mehet be a szobába? Mekkora az a törpenyuszi? Melyik macska enné meg amúgy? Vagy a nyuszi nem szabadon van, és azért?
Elsőként nem lehetne ezen változtatni, a törpenyulat összebarátkoztatni a macskákkal.
Másodszor, ha nem engeded be a szobába a kiscicát továbbra sem, legalább ne büntesd azért, mert ott nyávog az ajtó előtt, mivel veletek szeretne lenni, hozzátokbújni, veletek aludni mint a normális szobamacskák. (Sosem értettem ezt, akik lakásban tartanak macskát, és nem engedik be a hálóba.)
A törpenyuszi sem alhat/lakhat más szobában gondolom.
Na szóval ne terrorizáld azt a szerencsétlent. Főleg ne fürdőszobába zárással. Rossz reflexeket ültetsz el benne. Ha a pici gyereked sírna azért, hogy bebújhasson melléd éjjel az ágyba, visszazavarnád a szobájába? Mert ezzel csak azt érnéd el, hogy egyedül rettegjen éjjel, míg el nem alszik, és ebből a szorongásból (később) problémái lehetnek.
Az a kiscica lehet, hogy fél egyedül (nem a másik macskától egyedül, nélküled fél), és te adod/adnád neki a biztonságot).
Ja, Te vagy az, aki nem bír uralkodni magán, és elkezd tombolni a nyávogásra (amiket leírtál, hát ne haragudj). Mondjuk a ezt egyszer megcsinálod, még megértem, de mindig... Te nem bírod türelemmel.
Magyarul: vagy beengeded, vagy megtanítod, hogy kint legyen.
Megtanítás a következőképpen: szépen beszélsz a macskához, elköszönsz tőle, mielőtt bezárkózol a hálóba, és megnyugtató hangon elmondod neki, hogy bújjon bele a kis vackába (remélem, van ágya!) te is bebújsz a tiedbe, aludjon jól, és reggel találkoztok. Az is mindegy, ha időjárásjelentést mondasz neki, csak megnyugtató hangon, normálisan, ne cirkuszolj, és mindig ugyanazokat mondd neki ugyanarra az eseményre (lefekvéskor, stb.), mert a nyugodt hangoddal viszont biztonságot adsz neki. És néha szólj ki a hálóból a csukott ajtón át, valami normálisat, hogy "nyugi aludjál" vagy ilyesmi. (én úgyis másképp fogalmaznám).
Nálunk ilyen gond nincs. Nem tudok elaludni, ha nincsen két méteren belül a macska mellettem.
Jó, hogy leírtam éjszakára az egészet. Most akkor éjjel bent van?
Nem bírják a bezártságot, ha zárva van egy ajtó. Pl. egész éjjel zárva, na az nem megy. Nálunk nyitva szokott lenni, meg ki lett vágva macskajtónak a szobaajtóból, csak kivettem a bolti macskaajtót, télen a lyukon át kiválóan tud közlekedni (ha kint az alom, stb.).
Ha nappal zárod magadra az ajtót, akkor az előző válaszomból a következő érvényes: amit csinálsz vele, az egy terror. Az egész, amit erről írtam.
Ha éjjelre meg beengeded, akkor nappal miért nem??
Nem kéne csukni az ajtót. Ha a törpenyuszi a baj, barátkoztatni kell.
Terrorról leírtam az előbb.
A nyugodt hangú beszéd minden élethelyzetben alkalmazható.
(előző vagyok)
De amúgy nem értem, az egészet az ivartalanításra fogod. A másik macska mindig csendben van. Ő már teljesen depressziós, vagy mi? Vagy ő plüss, mert ha azt várod, hogy feküdjön, aludjon, mosdjon és csendben legyen, és jól nézzen ki, hát arra minek a macska? Ha nem foglalkozol vele, nem vagy vele??Nyilván a másikat sem engeded be soha. Hm?
Ha nem akarod a szobába beengedni, nem tudsz vele mit csinálni azon kívül, hogy kizárod és hallgatod a sírását.
Vagy ha annyira idegesít, vegyél egy füldugót.
Mellesleg gratulálok a nevelési módszereidhez, hogy papuccsal dobálod meg bezárod a fürdőszobába...Ilyeneknek minek háziállat, most komolyan?..
Köszönöm a sok hasznos valaszt, ennek megfeleloen mentek zold illetve piros pacsik. A macska ragadozo, a nyul zsakmany allat. Osszeszoktathatoak, de nem minden esetben, a nyuszink toppog, remeg, ha beszokik veletlen valamelyik. Az a szoba tabu mindegyik macskanak pont ezert. Mentett cica mindketto. Kicsi koraban a nosteny is nyavogott utanunk mikor bementunk a szobaba, (egyikunk itthon dolgozik es a haloszoba és egyik fele le van keritve az irodanak) de ivartalanitas utan par hetre abbahagyta, vagy csak egyszeruen kinotte. A naggyal semmi problema nem volt ha ki volt engedve estere, de a kicsi miota idekerult es megszokott minket folyamatosan a fentebb emlitett dolgot csinalja. Nem lehet tole aludni, ha ki van engedve estere. Meg ha mi elviselnenk is valahogy, fuldugo stb, a gyerekek nem tudjak. Egy ev mulva koltozunk kerteshazba, utana kinti-bejaros
cica lesz mindketto. Haloszobaba agyba biztos nem engedunk semmilyen allatot sem! Ha valaki egyutt alszik vele vagy egy tanyerbol eszik a macskaval, hat tegye geatulalok hozza neki. Megegyszer akkor a kerdes: Van e valamilyen technika vagy modszer, amivel leszoktathato errol a szokasarol a macska? Macskamenta vagy valami ehhez hasonlo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!