Mit adjak egy fél éves cicának enni, tápon kívül?
Nekem is fél éves az egyik cicám. A kutyáknak farhátat szoktam főzni, és arról lefejtem a húsos részeit a macskáknak, azt a fél éves is imádja. Szerintem a csirkenyakat hagyd, a csontos dolgokkal nem tudnak mit kezdeni ilyen fiatalon, csak zabálni és zabálni akarnak, nem tudják mit kezdjenek a csonttal, nem tudják, hogy azt le is lehetne rágni, mindet akarják, de ezzel csak kínlódnak. A húst viszont lefejtheted a nyakról, az nagyon finom hús, én is szívesen lerágcsálom húslevesből.
Én a felnőtt macskáknak sem adok csontosat, mert egyszer jártam úgy, hogy az egyik cicámnak feltapadt a szájpadlására egy csontszilánk, és nagyon kínlódott vele, nagyon nehezen, de végül lepiszkáltam neki. A macskáknak nagyon redős a szájpadlásuk ugyanis. Alkatuk, méretük, szájuk náluk kisebb zsákmányra vannak kiképezve, ezért könnyen boldogulnak egy egérrel, pocokkal, de a csirkecsont kihívás még egy felnőtt macskának is. Természetes, hogy megpróbálja megenni, mert ízletesnek tűnik, de nem tudja megenni, vagy legalább is elég balesetveszélyes.
Én csirkeszívet szoktam nekik főzni, és mint már írtam, a kutyáknak szánt csirkéről fejtem le a cicáknak a javát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!