Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Bolha lehet a macskámban?

Bolha lehet a macskámban?

Figyelt kérdés
A cicámon észrevettem nagyjából 2 hete apró feketés-barnás színű bogárkákat, sok volt belőlük, a cica szőrének legalján voltak, úgyhogy nem lehetett őket csak úgy kiszedni, ráadásul amikor megpróbáltam kiszedni, elszaladtak. Amint észrevettem megfürdettem, és jó nagy tusa árán sikerült kiszedni a bogarakat kézzel, vettem bolhanyakörvet is, de nem viselte el magán, mert még elég kicsi. Azt hittem a probléma megoldódott, de megint észrevettem a bogarakat:(, pedig azt hittem mindegyiket sikerülkt likvidálni. FOgalmam sincs mi lehet az, és honnan szedi össze. Van valami tippetek? MIlyen gyógyszerrel tudnám orvosolni? Vagy ezzel már orvoshoz kéne fordulni?
2010. jún. 23. 11:03
 1/9 anonim válasza:

Igen, több, mint valószínű, hogy bolha van a cicádban, de ne izgulj.

Ha nem viseli el a nyakörvet, akkor az ún. spot-on készítményeket használd. Ezeket csak rá kell cseppenteni a cica nyakán közvetlenül a bőrre és volt bolha, nincs bolha (sajnos csak egy hónapig :-().

Remélem tudtam segíteni.

2010. jún. 23. 11:14
 2/9 anonim ***** válasza:
Ez eléggé bolhának néz ki a leírtak alapján. Orvoshoz nem kell vele fordulni, ajánlom én is a Frontline cseppeket, vagy az Andvantage cseppeket. A bolha nyakörv általában semmit sem ér.
2010. jún. 23. 12:01
 3/9 anonim ***** válasza:

Ne is mondd! Az én macsekom már annyira kész volt, hogy a nyakánál kihullott egy csomó szőre, állandóan vakarózott stb. mondom biztos rühes(a bolha mellett, az szemmel látható volt, én is láttam a "bogarakat" mászkálni)Kihívtam az állatorvost, de hál'IStennek valami ötlettől vezérelve elkezdtem fésülni. Azt hittem szívrohamot kapok! Első húzásra legalább 9-10 bolha ragadta a fogak közé, 4-5 meg a kezemen indult el fölfelé (zsír volt, mivel nekem meg full rovarfóbiám van, úgyhogy sikítva rohantam a legközelebbi csaphozxD). És vagy 10 percig fésültem, ezzel kiszedtem belőle vagy 30-40 bolhát. Soha nem volt még ilyen lelkiismeretfurdalásom, még most is haragszom magamra, hogy így elhanyagoltam:'(

SZóval nég időben lefújtam az állatorost, szerintem feljelentett volna állatkínzásért, ha meglátja. Elrohantam neostomosanért, megfürdettem, meg körbefújkáltam vele a házat. Teljesen kipusztultak belőle a bolhák, már nem vakarózik. Pár nap múlva meg teszek rá Frontilent, mert az meg egy hónapig védi, de szóval ezt ismételni kell rendszeresen. Vagy vehetsz rá kiltix nyakövet, nekem egy állatorvos ezt is ajánlotta, ez több hónapig véd. Csak azt ne csináld mint én: semmit:(

2010. jún. 23. 12:13
 4/9 anonim ***** válasza:
bocs, kiltix csak kutyákbnak van. A többi tényleg nem ér semmit:S
2010. jún. 23. 12:15
 5/9 anonim ***** válasza:

én fürdetni próbáltam a macsekot, de nem jött be, mert az összes bolha felmászott a fejére...

ha állatorvosnál veszek nyakörvet (megelőzésképpen) akkor azok jók, én asszem Bayern-t vettem.

ezek a cseppek jók, ami olyan, hogy csak 1 csepp kell a nyakára, de olyat ne vegyél, amire az van írva, hogy pár centinként az egész macskát be kell csöpögtetni, mert lenyalja és olyan lesz a szőre, mintha be lenne zselézve:D

szóval, ha sikerült kiirtani a bolhákat, akkor vehetsz neki nyakörvet, idővel megszokja. de az enyém mindig elhagyta őket (kinti és benti cica)

2010. jún. 23. 12:25
 6/9 A kérdező kommentje:
KÖszi a segítséget:) akkor meg is fésülöm, és veszek neki cseppeket, a nyakörv akkor tiszta pénzkidobás, és kb pár óráig tartott, mert le akarta szedni magáról, de beakadt bele a szája és le kellett róla vágnom...amúgy megértem h meg akart tőle szabadulni, mert olyan büdös volt h énse bírtam volna sokáig. És ezeket a bolhaírtószereket állatpatikában lehet csak kapni, vagy kisállat kereskedésekben is?
2010. jún. 23. 12:26
 7/9 anonim ***** válasza:
gyógyszertárban is lehet.
2010. jún. 23. 12:55
 8/9 anonim ***** válasza:
legalábbis én ott szoktam. vagy álltadokinál. 12:13-as voltam:)
2010. jún. 23. 12:56
 9/9 anonim ***** válasza:
A macskákban lehet bolha.Sőt amelyik sokat bóklászik össze vissza azokban valószínű hogy van.
2010. jún. 25. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!