Kismacskámra csepegtettem bolhairtót délután, de még mindig vakarózik. Miért?
Ha egy állat bolhás, előszö mindig meg kell fürdetni leginkább bolhairtó samponnal. Az a bolhák nagy részét kimossa. Végszükség esetén elég csak vízbe áztatni a maccsot egy rövid időre.
Következő nap pedig mehet rá a csepp. Abból is mindig a súlyának megfelelő, jó hatóanyagú spoton kell.
A cseppek legtöbbje úgy működik, hogy a bolha eszik és kipurcan.
En amikor a bolhakat oltem akkor vettem egy ilyen kis barna uveges cuccot, olyan injekcios ampullaba van fel liter vizbe kellett onteni, megfurdettem a macskat es mar aznap az osszes bolha eltunt belole, azots nem is talalkoztam bolhaval, e volt 2eve, nagyon jo cucc probald ki. Asszem ez pont kutyara van, de ha megmutatod az allatbolta az eladonak tudni fogja
Először a spot ont, jól szét kell kenni a bőrén, tarkó tájékon. Szétválasztod a szőrt és jól bemasszírozod. A jó minőségű pár órán belül hat, döglött bolhákat szór szét vagy a szőre végére kiülnek, lelassulnak, onnan te is le tudod szedni.
Ha meggyőződtél, hogy bolhátlan, fürdesd meg sima langyos vízzel, ha nincs macskasampon, és egy kefével, fésűvel alaposan mosd át a bundáját, mert a bolhaürülék a bőrén ugyanolyan viszketést okoz neki.
Én advantage spot ont teszek az enyémre, ő benti. De vittem mamám kinti cicáinak, órán belül kidöglöttek a bolhák, de szó szerint. És ők tényleg nagyon bolhásak voltak.
Hogy ne fertőződjön vissza, a helyét meg mondjuk a lakást, szőnyeget, kárpitos bútort kezeld le, takarítsd ki. (pl biokill spray vagy vmi bolha irtó soray)
Először is, nem multiáruházban kell cseppet venni, hanem állatpatikában. Drágább ugyebár, de legalább használ is. Nem írok márkanevet, minden gyógyszertárban adnak tanácsot, hogy az adott készletükből melyiket ajánlják, de gagyit nem tartanak. A pénztárcádhoz, és az állat súlyához mérted kitudod választani a megfelelőt. A másik, hogy az állatokat 1-2 havonta kezelni kell, (addig hat a csepp) viszont ilyen gyakran fürdetni nem ajánlatos a macskákat. Kismacskát írtál, remélem nem pár hetes cicáról van szó, mert az első hetekben nem szabad cseppet használni, akkor valóban csak a fürdetés jöhet szóba első alkalommal.
A barna ampullás cuccot, amit írtok, azt tudtommal már régen beszüntették. Legalább is, ha arra gondoltok, ami vízben elkeveredve fehérré változik. Mi nagyon régen használtunk ilyent, megvolt tőle szédülve az összes macska.
Végül, hogy konkrétan a kérdésre is válaszoljak: Mikor a szer elkezd hatni, akkor egy ideig még jobban vakarózik mint előtte, gondolom ilyenkor megindulnak, menekülnek, de másnapra teljesen eltűnnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!