Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nektek milyen tapasztalataitok...

Nektek milyen tapasztalataitok vannak beteg cica (vagy egyéb kedvenc) elaltatásával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Azt szeretném tudni, hogy más is járt-e úgy, mint én. Volt már, hogy beteg kutyusomat kellett elaltatni, és sajnos cicámat is. De míg a kutyus elaltatásánál az orvos beadott egy altató injekciót és utána adta be azt, amitől leállt a szíve - gondolom -, addig a cica csak egy injekciót kapott, amitől nyávogott egy nagyot, elkezdett rángatózni, aztán véget lett... Ez egy másik orvos volt. Szörnyű volt látni, és nem tudom, hogy ez normális-e... Nektek milyen tapasztalataitok vannak? Sajnos azóta se tudom azokat a pillanatokat kiverni a fejemből, nagyon szerettem azt a cicát és nem akartam, hogy így kelljen elengednem :-((((
2018. szept. 16. 09:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem eddig csak egy kutyámat kellett elaltatni, de az orvos megkérdezte, hogy kérem-e a kábító injekciót is, de mielőtt kimondtam volna az igent, rögtön hozzátette, hogy javasolná. Elég sajnálatos, hogy ezt nálad az orvos fel sem ajánlotta, független attól ,hogy nem kérdeztél rá. Kontár lehet. Én már hallottam előtte az altatás menetéről, arról is, hogy érdemes rákérdezni, nagyon sokat könnyít a kábító. Sajnos olyanról is hallottam, hogy sokan nem kérik a kábító injekciót, mert még ezen is spórolnak, és szerintem vannak egyes orvosok akik már ez miatt rutinból rá sem kérdeznek. A mi dokink nagyon rendes volt, meg is kérdezte, de ajánlotta is, és nem érdekelt az összeg. Így viszonylag kevés szenvedéssel ment el. Miközben adta be a szereket, folyamatosan mondta, hogy épp mi történik. Elmondta, hogy most épp elkábul, nyugtatott végig lelkileg, majd mikor beadta a halálos szert, és szusszant kicsit a kutya, akkor is mondta, hogy ezt már nem észleli, csak idegrángások. Istenem, el is sírtam magam míg ezt leírtam, pedig már 6 éve volt.
2018. szept. 16. 10:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Kegyetlen :O

Még a hörcsögöm is kapott előtte kábítót kérdés nélkül :(

2018. szept. 16. 10:33
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy állatorvos kábítás nélkül végez eutanáziát, az konkrétan tilos. Én írnék a dologról az állatorvosi kamarának ,ha már vannak...
2018. szept. 16. 13:17
 4/6 anonim ***** válasza:
Jézusom. :( A másik orvos spórolni akart a halálos injekció előtti altatón, és ez teljesen törvényellenes, jelentsd a kamarának. Ilyet már évtizedek óta nem lehet csinálni. Sajnálom, hogy a cicád így ment el, és sajnálom, hogy ezt végig kellett nézned. :(
2018. szept. 16. 17:35
 5/6 anonim ***** válasza:
48%
Első voltam. a spórolást nem értem az orvos részéről, mert azt úgy is kifizetteti. Inkább csak letojta. Én is jelenteném.
2018. szept. 16. 19:36
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Épp azért spórol, mert kifizetteti az eutanázia árát, de az altatóinjekciót kispórolja belőle, annak ellenére, hogy az eutanázia ára azt is tartalmazza, nem csak a halálosat.
2018. szept. 19. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!