Miert nem vedi meg magat a macskam?
Van egy 5 eves kandurom, tarsas hazban elunk. Erre a szomszedek idehoztak par hete egy kiscicat, aki szinten kandur. A kicsi allandoan(!) atjar a mi reszunkre, teraszunkra es ha ez nem lenne eleg, eleszi az en macskam kajajat amit o otthagy, belefekszik a helyere, ezzel is okozva szamara egyre tobb kellemetlenseget. Engem es a szuleimet nagyon zavarja dolog,nem akarunk egy idegen macskat etetni, plusz volt mar olyan is h a macskank a masik jelenleteben olyan kenyelmetlenul erezte magat, h inkabb fogta magat es elment aznapra koborolni. Tulajdonkeppen engem az aggaszt h a macskam kandur letere nem csinal semmit. Latszik rajta h zavarja, ideges a kozelebe, nem vagyis a kicsi tarsasagara. De nyugodtan vegignezi amint a kicsi megeszi az ő! Kajajat, stb stb. Mindent eltűr, mar hetek ota ez megy.
A kerdesem az h miert nem zavarja el, pofozza meg?! Volt mar h ha atlepte a hatart a kicsi akkor fujtatott ra, de a kicsi ezt nem erti még gondolom. A szomszednak hiaba szoltunk mar h tgyen valamit, a macskaval se foglalkoznak szinte semmit. Nem akarom h a macskam azt higgye h meg kell tűrnie a masikat, vagy h en azt akarom h ne bantsa. Ha kezdettol fogva ellenseges lenne vele akkor nem szokott volna ide a kicsi. Oke h most ugy erzi, nem jelent ra veszelyt, de nemsoka felno, es felek h akkor majd a kicsi lesz a dominans. Ez tobb a soknal, nem akarom a kicsit bantani vagy hasonlok, de kerlek adjatok vmi tanacsot, es magyarazatot arra miert ilyen muja a macskam! Egyebkent lattam mar harcolni felnott kandurral, sokszor verekszik, es koborol el, tehat eleg harcias amugy.
Ezzel most mit is lehetne tenni? Zavarjátok a kicsit, ha meglátjátok, és kész.
Örülj inkább neki, hogy a macskát nem kölyökgyilkos fajta, és emiatt nincs extra konfliktus a új szomszéddal.
Amugy, ha a kandúrotok ivaros, és 5 éves, akkor nem sokáig lesz domináns, mert bármi fiatalabb lepofozza.
Extra dolog: a nagyobbik baj az, hogy ha eltud menni csavarogni, akkor az azt jelenti, oda megy, ahova akar, tehát annak a ajtaját vizeli össze, akinek akarja, és ez megint egy olyan dolog, aminek nem örülnek az emberek.
Summa summárum, inkább örülj a dolognak, mert ha jóban vannak, akkor közösen fogják védeni a területüket.
Ha meg annyira nem, akkor ne csodálkozz, ha a kandúrod tudja, hogy 5 évesen már nem tündököl sokáig, és inkább arra játszik, hogy a kicsivel megosztva lesz a területe, inkább mit valami idegen kandúr elzavarja.
(Amugy, dehogynem a kicsi pontosan érti, ha jelzi, hogy átlépte a határt.)
Eloszor is, ez egy falu, itt nem menoa mikrochippelt macska, de még a nyakorv se, itt mindenki ismer mindenkit, csendes nyugodr kornyek :)
Masodszor, a szomszedjaink nem ujak, nem is ertem honnan szedted ezt, a szovegben semmi ilyenre nem utaltam :D
Egyebkent ponthogy mi fujunk most rajuk, mert leszarjak h tarsas hazban elnek es nem kellett volna egy kandurt idehozni a mar meglevo melle. Mi se hozunk ide egy kutyat h az oveekkel kanonban ugassak egymast:)))
Raadasul, ketlem h majd egyutt vedik a teruletuket meg joba lesznek, ha nem figyeltel volna akkor leirtam h a macskamat zavarja a masik!! Nem jonnek ki jol, csak a kicsi allandoan a seggebe van.
Ennyi. Azert koszi a valaszod, bar egy pontjaval sem ertek egyet, es hasznosnak sem tartom. (Utalkozo kommentek 3...2...1)
Semmi baj, nem kell sem egyetérteni, sem hasznosnak tartani a tényeket.
Mindenesetre, abban igazad van, hogy félreértettem, hogy új lakok, új macskával, nem pedig kb mindenre magasról téve, hoztak egy macskát, akivel nem igazán foglalkoznak.
Semmit nem tudsz tenni, ezért sem jó ha kint tartasz macskát! A tied is oda megy ahova akar, a szomszédé is! Amikor a te macskád kóborol, simán lehet, hogy bosszúságot okoz másoknak
(pl. odasz4rik a kertjébe, vagy ő is eleszi más macska kajáját) csak te ugye nem tudsz róla... Ne hagyd kint a tied kajáját és annyi, akkor nem tudja megenni!
Ja persze majd zárjuk be a kertesházba a macskát.
Annyira nem bírom ezt a mentalitást. Állatkínzás egy macskát házban tartani, miközben az egy kinti vadászó állat.
Lehet kevesebbet élnek a kinti macskák, de inkább legyen kint és élje a macska életét, mint bent egy mesterséges világban. Ha már van lehetőség kertre...
A kiskö...csögöt meg zavarjátok el agresszívan. Botokkal csörgés, harcikiáltás, és agresszív roham szokott hatni az idegen kandúr ellen.
Nálunk ez a bevett szokás ha jön a támadó, együtt megyünk ki és üldözzük el. Azóta a mi kandúrúnk is bátrabb, kijön harcolni.
Egészen a szögesdróthálóig kergetjük a szomszéd kutyájáig, na ott megtanulják mi a helyzet.
Nem kell bántani, egyszerűen zavarjátok el a francba. Tudja hol a helye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!