Hogy lehet ezt megelőzni? Anyukám véletlenül elütött egy kismacskát.
A szomszédunkban van egy nőstény macska, aki évente 2-3x ellik. Amog a szomszed dolgozik a fia meg otthon netezik, a kicsi cicák szabadon járnak-kelnek az utcában, úttesten. Igazából mar egy ideje beszéltük is a családdal, hogy nehogy valaki elüsse már oket..
Vasarnap reggel anyukam elindult otthonról, de mindig benéz a kocsi alá, ahogy akkor is tette, nem volt ott cica, így el is indult.. Viszont mikor megfordult az utcában érezte hogy döccent az autó, kiszallt es ott feküdt a kicsi cica.. Gyorsan csengetett a szomszédnak hogy bevinne orvoshoz,de nem voltak otthon. Aztan szolt nekem de par percen belül sajnos a kiscica meghalt.. Nem sok esélye volt :( Arrebb tettem a fűbe, hogy majd lássa a szomszed, tegnap reggel lattam hogy elindult munkába de rá se hederített a macska tetemére, pedig az úton is ott voltak a vérfoltok az orra előtt.. Állítólag amugy szereti a macskakat. Végül eltemettük tegnap a kertünkben.
En annyira sajnalom, anyukam is, sosem gondoltuk volna hogy pont velünk történik és hatalmas bűntudatunk is van :(
Azon gondolkoztam, hogy szólok a szomszédnak hogy sajat koltsegen elvinnem a macskát ivartalanitani. De ha ezt el szeretnénk kerülni, mindig be kell mászni a kocsi alá? Igy meg lehet látni ha bemaszott egy macska? :(
A Nissannak van erre egy kezdeményezése. Ők azt javasolják, hogy mielőtt beszállnánk az autóba ütögessük meg a motorháztetőt. Ha van alatta macska, megijed és kibújik. Akár a motortérbe is be tudnak bújni állítólag.
Itt egy reklámfilm róla:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!