Az nagy baj, ha egy szeptemberben született macska mostanra már kölyköket vár? Értelmes válaszokat várok!
Nem értem honnan ez a sok hülye ember, akik baromságokat írnak be.
Nem látok kivetnivalót a kérdésedben.
Én is meglepődtem eleinte ezen. Pl. most is van két kiscicám. Még elég picik, úgy értem nem kifejlett felnőtt, nagy macskák. Kisebbek még.
Erre az egyiknek kiscicái születtek nemrég!
Régen is előfordult már ilyesmi, hogy szinte még kölyökmacska fialt.
Szerintem már érettek rá és nem lesz tőle bajuk.
De nekem is nagyon furcsa volt és emlékszem mennyire aggódtam, hogy úristen az a pici macska és hogy mi lesz most.
De az enyém most is teljesen jól van, nem viselte meg őt a szülés.
Szerintem a tiednek sem lesz baja, csak mi gazdik aggódjuk ezt kicsit túl. Nekem még mindig olyan a cicám, mintha csak pár hónapos lenne pedig szerintem már van egy éves is lassan, habár nem tudom most így hirtelen.
De ez egy jó példa lehet, mert én is azt hittem pici cica még nem kell tartani attól, hogy kölykei lesznek. Na erre itt van... szóval ha nem akarsz mindig sok kiscicát akkor érdemes elgondolkozni egyéb lehetőségeken, pl. ivartalanítás.
De nyugi, nem lesz baja a cicának csak adj neki sok tápláló ennivalót.
6 hónapos kortól ivarérett lehet. 9 hónaposan ivarérettnek kell lenni. Nyilván, ha egy gyengébb, vékonyabb testalkatú macskáról beszélünk, fenn áll az esélye, hogy nem birja kihordani a kicsiket. Egy macskának, minimum 2,5-3 kg-nak kell lenni, hogy biztosan ki birja hordani a kis cicákat.
Általában 63-66 nap a vemheségi idő, és 8 napig tart a párzás, számolj vissza: benne van a min. időben, hogy ivarérett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!