Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Egy 5 hetes kiscicát már...

Egy 5 hetes kiscicát már lehet ivartalanítani vagy várni kell még egy pár hetet vele?

Figyelt kérdés
2010. jún. 20. 18:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
49%
5 hetes cicát még nem szabad. Attól is függ, h fiú-e v lány, mert a nőstény cicák hamarabb lesznek ivarérettek. De úgy kb 6 hónapos korban már lehet szerintem. Amúgy meg lehet, hogy nem tudtad, de legalább megkérdezted. Azokra a hülyékre akik meg beszólogatnak, nem kell figyelni.
2010. jún. 21. 14:27
 12/14 BlacktigerXXX ***** válasza:
25%
Figyelj. Igaz én kutyás vagyok, de sose jutna eszembe hogy ivartalanítsam. Erre írtam hogy téged kellene. nem tudom milyen érzés lenne. nem ivartalanítani kell ti agyoniskolátzottak, hanem kordában tartani, és nem lesz sok kiscica a menhelyen, meg nem teszel kárt az állatban. Azt a pár alkalmat nem bírod ki hogy elzárd a macskát, vagy rárakj egy köcsög pelenkát? Azél ne vegyél magadhoz állatot hogy kínozhasd.
2010. jún. 23. 00:31
 13/14 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!Az "agyoniskolázott" jelző inkább rád illik,ha már itt tartunk.Nem kéne osztanod az észt,mert halvány lila fogalmad sincs a dolgokról.

1;A kint élő macskát nem lehet elzárni "pár napra",mert tavasztól késő őszig ivarzik 1-2 hét szünettel(ja és az elzárás nem minősül kínzásnak?)

2;A macskákat fizikailag és lelkileg is igen megterheli az ivarzás és maga az aktus is elég fájdalmas(nem jó kedvükből csinálják)

3;Ha a macsek lakásban van,akkor meg kifejezetten az a kínzás,ha nincs ivartalanítva(a gazdának is),mert az ivarzás megvan csak nem tudja kiélni az ösztöneit.

4;Az idegen cicáktól sokféle betegséget elkaphat a csatangolások során,a kandúrok verekszenek,sokszor halálos sebet ejtve egymáson,és ahogyan az embereknél,úgy a cicáknál is sok betegséget okoznak a hormonok(gondolok itt a rákra,petefészek-gyulladásra,stb.)

Összegezve tehát az ivartalanított cica kiegyensúlyozottabb,nyugodtabb,nem köti le az energiáit a folytonos párzási kényszer,egészségesebb és valószínűleg 5-6 évvel tovább él,mint ivarzó társai.

Nekem két cicám van,ezért a kutyákról nem beszélek,mert tapasztalatom nincs róluk.

Lehet,hogy csak olvasni kellene és nem ostobaságokat beszélni.Üdv!

2010. jún. 23. 08:31
 14/14 anonim ***** válasza:
Jó lenne ha az itthoni állatorvosok képeznék magukat, nem rekednének meg a több száz éves módszereken. Cicát amikor elérte az 1 kg sulyt, /kb. 3 hónapos/a fejlettebb országokban ivartalanitanak. Következménye: gyors gyógyulás. Méhet és petefészket kivenni, igy egész élatében nem lesz sulyos beteg, amit a hormonok okoznak. Ohne gyulladások, rák. A google információja alapján, az én 15 évi tapasztalatom alapján.
2023. máj. 6. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!