A macskák agresszívek?
Figyelt kérdés
Videókban sokszor látom hogy bántják a gazdájukat, pl. megkarmolják vagy ilyesmi, pedig nem is csinált semmi rosszat vele (azon a videón).2018. aug. 9. 12:18
1/9 anonim válasza:
Ne azokat a videókat tekintsd mérvadónak. Azok a gazdik inkább filmezik a macskájukat, ahelyett hogy nevelnék. Az én cicám még fürdetés közben sem karmolt meg, pedig nem élvezte (jó, azt elismerem, hogy ez kivételes). Ha jól van szocializálva, tudatosan nevelve van, akkor nem agresszív.
2/9 anonim válasza:
Azok undorító emberek, azért veszik a macskát, hogy filmezzék. Először jól felbosszantják, aztán felveszik és nézettséget nyernek.
3/9 anonim válasza:
A mi macskáink egyáltalán nem agresszívek. Még ha nem is akarják épp, hogy pl. simogassuk őket, nem karmolásznak, csak mérges kis pillantásokat vetnek ránk, majd arrébb vonulnak :D
4/9 anonim válasza:
5/9 anonim válasza:
A macska másképp értelmezi a dolgokat, mint te. Nálunk pl. előfordult, hogy a macska random az arcomba csapott manccsal, de nem azért, mert agresszív, hanem mert a fejemhez dőlve dorombolt, a hajam nem volt összekötve, ráfeküdt, csikizte, játéknak nézte, és a tincsek után kapott.
Külső nézőnek ez pl. ijesztő lehet, de egyrészt nem karmolt, semmi bajom nem lett, másrészt meg én voltam a figyelmetlen.
Amúgy sok videóban látszik, hogy ez a "semmi rossz" a macskánál az utolsó csepp, már halálra van rémülve. Csak meg kell nézni a fülét, szemét, mozgását.
6/9 anonim válasza:
Long story short: Nem.
A macska egy ragadozó állat, természetes fegyverekkel.
7/9 anonim válasza:
Már csak azt nem értem, hogyha eddig az összes válaszoló ugyanazon a véleményen van, akkor miért van valaki 30-on, valaki meg 80-on.
8/9 anonim válasza:
Aki lepontoz, az nyilván tudja a választ, tehát legyen szíves leírni! :)
9/9 anonim válasza:
A macska lelki világa bonyolultabb, mint egy kvantum számitógép. Van amelyik lusta és fekszik egésznap és élvezi az életet, van amelyik agresszivabb de egy dolog közös bennük és az, hogy a macskák nem úgy tekintenek a gazdikra mint gazdi hanem ők úgy gondolják, ők a fönökök és minket csak elviselnek/kihasználnak. Erre egy jó példa az, hogy bebizonyitották, hogy a macskák nem szeretetből dörgölöznek hanem azért, hogy megjelöljék a tulajdonukat ( ez azt is megmagyaráza hogy miért dörgölöznek hozza a asztalhoz is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!