Tegnap elhunyt a cicám. Ezzel kapcsolatosan szeretnék kèrdezni. Hallotattok már ilyenről, vagy esetleg a ti kisállataitokkal történt már ilyen?
Istenem, nagyon sajnálom ami veled történt.
Én egy város melletti faluban lakom. Gyerekként volt három kiscicám, mind megmérgezték a szomszédaink, mert gyűlölték őket. Volt egy tacskóm, és kovácsolt vas kerítésünk van. Őt is többször próbálták megmérgezni kapun keresztül. Egy másik kutyám sikerült is elintézni. Szerencsére a tacskóm 14 évig velem maradt. Azóta nem merek kutyust venni, mert ilyen mocskok az emberek. A macskák meg sajnos akaratlanul is elkóborolnak, és nem tudom kontrollálni hogy mit esznek meg. Sokan pakolnak ki patkánymérget, meg hasonló dolgokat nyest stb ellen.
Elég biztos vagyok benne, hogy veletek is hasonló dolog történt. Nem fogod tudni kinyomozni, hogy hogyan került hozzá. Sajnos ez soha nem fog kiderülni.Valószínűleg nem szándékosan mérgezték meg, szegény cicád akaratlanul jutott hozzá a méreghez.
De komolyan rossz olvasni, szarul is érzem magam. Most megyek albérletbe, végre van lehetőségem újra háziállatot tartani, de ez a kérdés emlékezetett rá, hogy mennyire fájt a kutyám/macskáim elvesztése. Ők voltak a legjobb barátaim.
Sajnálom, hogy nem tudok többet segíteni.
20F
Sajnálom a kiscicádat, de az élet már csak ilyen. Ami tünetet leírtál, az valamilyen hasnyálmirigy elzáródásra utalhat. Nem mérgezésre. Nekem egy kiskutyám ment el így...gyorsan, és békével. Elaludt.
Legyen másik cicád, és a régi emlékét őrizd meg...
Részvétem. Nagyon helyesen tetted, hogy megpróbáltad orvoshoz vinni.
Viszont kint nem szabad cicát tartani pont azért, mert ezer meg ezer veszély fenyegeti őket, amiktől megvédeni nem tudod, csak utólag sajnálkozni.
Javaslom ha lesz más macskád a jövőben, akkor tartsd benn, maximum felügyelettel engedd a kertbe és a benti környezetét is alaposan vizsgáld meg. Pl. az enyémet műteni kellett mert lenyelt egy játékegeret...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!