Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskám nyakörvével mit...

Macskám nyakörvével mit csináljak, hogy a lába ne akadjon bele?

Figyelt kérdés
Mindig is volt rajta nyakörv, soha semmi baj nem volt, de most az utóbbi 2 hétben kétszer is úgy jött haza, hogy az egyik mellső lába bele van akadva. Azt hittem, nem fog újra előfordulni, de ma is így jött haza, bőrig ázott az esőben, lehet, hogy a lába akadályozta meg, hogy időben hazaérjen. Levenni nem akarom, mert van rajta egy medál a nevével, tel. számmal, címmel, és a környékről jelezték, hogy csomó macska eltűnt, mert az itteni macskamentők az összes nyakörv nélküli cicát kóbornak nézik, és befogják. Eddig se akartam, hogy gazdátlannak nézzék, mert a régebbi cicánkat ellopták. Mit tudok tenni, vegyem szorosabbra? Vagy milyen nyakörv lenne jó? Kérlek segítsetek!

2018. júl. 11. 11:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
31%
Kutyákra és egyebekre vonatkozik? Akkor a macska nem állat? És szökésnek minősül, ha felügyelet nélkül csavarog.
2018. júl. 12. 00:24
 12/19 A kérdező kommentje:
Nincs igazad, nem fogom ismetelni magam. Ez a jogszabalynak egy tag ertelmezese, kicsavarasa, amit te gondolsz. Biztosan teves. Bizonyitsd be nekem, kerdezz meg egy jogaszt, vagy akit akarsz, es akkor gyere ide.
2018. júl. 12. 09:59
 13/19 anonim ***** válasza:
56%

Jogász szemmel:

Az állattartó köteles gondoskodni az állat szökésének megakadályozásáról = ha nem akadályozod meg, hogy a macskád átmenjen a szomszédba, akkor megszeged az 5.§-t.

Más kérdés, hogy a fél ország ezt nem tartja be, a hatóságok pedig nálunk még nem veszik elég szigorúan.

De gondolj bele: A törvény védi a szomszédodat, aki nem akar macskaszrt a kertjébe. Védi a macskád, akit a törvény betartása esetén nem üt el autó, nem iszik fagyállót, nem mérgezik meg, nem fertőződik meg macskabetegségekkel. Hű, de rossz ez a törvény!

Egyébként nem megoldhatatlan az udvar macskabiztossá tétele:

[link]

Ha nem szeretnél erre áldozni, azt is meg lehet érteni. A cicák teljes életet élhetnek csak bent is:

[link]

2018. júl. 12. 10:56
 14/19 anonim ***** válasza:
50%

Csak el kell olvasni és normálisan értelmezni, nincs ezen mit bizonyítani, kristály tisztán le van írva.

A gazdi köteles az állatait a telken belül tartani.

2018. júl. 12. 10:58
 15/19 A kérdező kommentje:
Baromság, ilyen sehol a világon nincs, macska mindenhol mehet szabadon. Van olyan amerikai város, ahol tábla figyelmezteti az autósokat, hogy vigyázzanak a macskákra. Attól, hogy ugyanazt a törvényt szajkózzátok, még a macska mindig nem szökik. Említettem mi a különbség a szökés, és kijárás között. Ez nem érv.
2018. júl. 12. 14:36
 16/19 anonim ***** válasza:

Magyarországon vagyunk, nem Amerikában. Ha a kutyád kimegy az utcára, azt mondod, elszökött, ha a macska kimegy, ugyanúgy elszökik.

Attól, hogy nem tudod, mit jelent a szökni szó, még mindig létezik egy ilyen jogszabály, már 20 éve Magyarországon!

2018. júl. 12. 16:26
 17/19 anonim ***** válasza:

Gondolod, hogy a törvényben az "állat" megnevezés a szomszéd telkére átmenő kecskére érvényes, a macskára meg nem? A törvény előtt ugyanúgy állat mindkettő, azonos elbírálás alá esik!

És erre nem csak Magyarországon van törvény, hanem számos európai országban (USA-ról nincs infóm). Más kérdés, hogy nem tartják be. Pont azért hozzák zeket a törvényeket, mert van, ahol már táblával kell figyelmeztetni a kóbor macskákra. Vagy ez szerinted teljesen oké?

Gondolj bele: ha a szomszédod vérebe/tehene/kismajma rendszeresen szétdíbolná a kerted, nem szeretnél jogi védelmet? Vagy a törvénybe írják bele, hogy minden állatra érvényes, kivéve macska?

2018. júl. 13. 16:16
 18/19 A kérdező kommentje:
Sztem azért "nem foglalkoznak vele" mert törvényes kiengedni a macskát mindenhol
2018. júl. 13. 20:45
 19/19 anonim ***** válasza:

Azért nem foglalkoznak vele, mert nekik a macska fogyóeszköz, vagy lusták tenni értük bármit is, nem ér annyit az életük.

Én szeretem a macskámat, elvből nem engedem ki, nem kell hozzá jogszabály, de van ez a jogszabály is.

2018. júl. 14. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!