Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Házi macska és vad macska...

Házi macska és vad macska keveredése? Lehetséges egyáltalán? Házi macska nőstény + kandúr "vad macska".

Figyelt kérdés
2018. júl. 9. 09:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos lehetséges. Elég nagy baj ez, mert a vadmacska így is veszélyeztetett. A vadmacska-állomány genetikai tisztaságát veszélybe sodorja a sok kóbor macska.

De mondjuk ha egy városban látsz egy nagytestű, vadóc cirmos kandúrt, abban szinte biztos nincs vadmacska-vér. A vadmacskák nagyon félénkek, az ember-lakta helyektől igyekeznek távol tartani magukat, és már igen kevés van belőlük...

2018. júl. 9. 12:30
 2/7 anonim ***** válasza:
Lehetséges, de ahogy az első mondta, csak úgy nem fordulhat elő. Ahhoz kell olyan terület is, ahol élnek "vadmacskák". Ez nem egy város, vagy egy falu közepén lesz. Szóval sok befolyásoló tényező van.
2018. júl. 9. 14:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Egy ismerős azt állítja, hogy falu szélen ahol laknak, meg az udvarukban is mászkál egy kandúr a nőstényükkel, de erre kételkedek...
2018. júl. 9. 15:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A vadmacskák nem mennek be a faluba, még a szélére se. Ismerősöd inkább ivartalanítaná a nőstényét...
2018. júl. 9. 15:52
 5/7 A kérdező kommentje:
Mondtam neki, de hiába.
2018. júl. 9. 15:58
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg csak elvadult házimacska lesz az a kandúr, maximum a vaskos testfelépítése miatt nézhetik másnak. Én is láttam már olyan kóbor kandúrkát, aki kétszer akkora volt, mint a mi lánykánk, ő volt a környék réme...
2018. júl. 10. 09:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Vadmacsek kerűli az embert, és a lakott helyeket. Nappal általában elbujik, és alszik. Amelyik bejön faluba, nem vadmacska, de lehet a valahányadik felmenőjében egy kis vadcica vér,azt olvastam a vadcica farkincája szép, nagy, fejlett, és csikos, fekete gyürüs. Erdőben szeret lenni.
2023. jan. 24. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!