Milyen macskákra szűkülne a lenti leírás alapján a köröm? Tudom, Google stb. , de ott is annyi van részletesen leírva, hogy nehezebb tájékozódni.
Szeretnénk a jövőbeli lakásunkba egy cicát. Én először a tenyésztett cicák között keresgélnék,és ha nem találnánk hozzánk illőt,akkor jöhet egy szép fekete,vagy akármilyen,csak ne fekete-fehér tarka vagy az a tipikus vékonyka cirmos házicica. :D (Szerintem lesz bőven miből válogatnom,nem tartom ezt olyan nagy szőrösszívűségnek..)
Szóval,olyan cicafajtát keresek,amely bírja az egyedüllétet (reggel 8-tól délután 3-ig). A fajtára ne legyenek jellemzőek nehezen kezelhető nyavalyák,amivel az olyan fajta cicák gazdáinak többségével meg kell küzdenie... Nem a fülcseppre vagy ilyesmire gondolok,hanem pl. jellemzően gyengébb immunrendszer,vagy általában túl félős,vagy túl agresszív,tehát az idegrendszere nem a legjobb... Nem beleérteni azt,mikor nyafognak valamiért az istennők/istenek :D
Szerintem olyan 100-120 ezret szánnánk tenyészcicára.
Túlságosan speciális igényekkel ne nagyon rendelkezzen. Nyugisan ellegyen lakásban is,ne kelljen rászoktatni pórázra,és úgy sétáltatni.
Kopasz cicát nem szeretnék. Előnyben részesítem a félhosszú szőrűeket. A perzsáról azt hallottam,hogy mivel olyan kis töpszli orra van,nem tud rendesen levegőt venni,de lehet,hogy baromságot mondtak nekem.. :d
Ha még kellene valamelyik önkéntesnek infó az igényeimről,kérdezzen rá!
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
#11 Tuuudom :D
Eddig új lehetőség a szibériai cicus.
#13 Folytatom a cicalista olvasását...
Majd megírom. :)
Na,maradt ez a két fajta:a brit rövid szőrű és a szibériai.
Anyámmal majd egyeztetek. :)
Szerintem már attól szívrohamot kap,hogy ennyit ki kell adni általában egy normális tenyészcicusra... :d
Ha már írták, akkor bocs, de érdemes még megfontolni a birman cicát, más nevén burmai szent templommacska. Ő is a kicsi mozgásigényű, inkább lusti szobacicák közé tartozik, mint a ragdoll és a brit. Míg nem vagy otthon, alszik. Egyébként elragadóan bájos, kedves, játékos, cukiságban világbajnok cica. Nagy szemei, nagy tappancsai miatt még a felnőtt is "kölykös" megjelenésű.Nincsenek fajtaspecifikus betegségei, a szőre könnyen ápolható.
Mindez elmondható a ragdollról is, csak az nagyobb testű, és jellegzetes tulajdonsága, hogy elernyed a karjaidban, annyira bízik az emberben. Mindig ott akar lenni, ahol te, kíváncsian követ, részt vesz a házimunkában is! Kifejezetten egészséges, az állatorvosok csak oltáskor látják. Ő nagyobb testű, impozánsabb megjelenésű.
Ami a beltenyészetet illeti: a törzskönyvből látszik, hogy kik voltak a felmenői, és nem lehet egyezés még az ükszülők között sem!
#16 Az oldalon nem ezeket írták.
Amelyek megfordultak cicák a fejemben,vagy több jellegzetes betegség volt felsorolva náluk,vagy azt írták,hogy azért jó,ha van kifutó/kert,vagy pedig azt írták,hogy nehezen viselik a 6-8 órás egyedüllétet.
Én így nem merném bevállalni az ajánlott cicákat. Pedig nagyon szépek...
Megnéztem az oldalt, szerintem nagyon leegyszerűsítő. Aki írta, nyilván nem ismeri az összes macskafajtát, csak átkopizgatott valamiket valahonnan. Ezeknél a kissé bugyuta leírásoknál sokkal de sokkal árnyaltabb a kép minden macskafajta esetében.
Nekem egy birmanom és egy ragdollom van, 2 és 7 évesek. Tapasztalat alapján írtam.
De a legjobb, ha belépsz néhány fb csoportba, amelyek a neked tetsző cicafajták kedvelőit tömörítik. Ott olyanoktól informálódhatsz, akiknek van ilyen cicájuk, a tenyésztők pedig rendszeresen felteszik az eladó kiscicák fotóját, adatait!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!