Miért nem eszi meg a macskám a száraz macskaeledelt és mit tegyek hogy megegye? Többi lent.
Figyelt kérdés
Van 2 befogadott kobormacskam mar tobb mint 5 eve. Napjában 2x kaptak markas dragabb alutasakos macskakajat eddig. Ez kb havi 15 ezer ft volt (illetve ha nem hipermarketben hanem helyi kisboltban vasaroltam volt az 20 ezer is). Mostanaban egyszeruen nincs ra ennyi penzem. Elkezdtem az olcsobb konzerveket es szaraz eledelt venni nekik. Nem eszik meg egyiket sem! A hazi kosztbol a maradekbol ki szoktam valogatni nekik a hust, de ha nem csirkemell szinhús, hanem pl daralt hus, akkor otthagyjak! Gondoltam majd megszokjak, de egyszeruen semmi mast nem esznek meg csak azt a baromi draga alutasakosat! Ha kell napokig nem esznek. Elkezdtek lefogyni is. Mar tobb markat is kiprobaltam de csak 1-2 dragabb van amit megesznek. Most megis mit kene csinalnom? Miert nem eszik meg a szaraz ill konzerv kajat?2018. júl. 4. 13:42
11/12 anonim válasza:
Fogadjunk, hogy whiskast kaptak eddig...
Ezek a "nagy márkás" nedvestápok, amit megkapsz hipermarketben is, tele vannak adalékanyaggal, tartósítószerrel. Csupa olyan cuccal, amitől nagggggyon finom lesz, de a macska egészségének nem jó. Kb. mint a drog. Imádni fogja, semmi másra nem vágyik - ahogy láthatod is.
Türelem. Ha elég éhesek lesznek, előbb-utóbb esznek mást is.
Nedvestáp max napi egyszer, nem is feltétlenül kell a teljes tasakot egyszerre felfalni. Száraz legyen mindig előttük, ha nagyon éhesek, megeszik.
A gagyit felejtsd el. Én a Premiere-t ajánlom, árban viszonylag jó, beltartalomra sem gagyi. Az alus tápjuk is egész élhető minőség.
12/12 anonim válasza:
Sajnos ha mindig ugyanazt a kaját kapják a macskák akkor hozzászoknak és mást nem hajlandók enni :/ Próbáld meg azt, hogy a régi alutasakos kaja pl. felét összekevered egy másik alutasakossal (és úgy a szósz is összekeveredik, azt már nem tudja szétválogatni), aztán ha megeszik szívesen, akkor már csak a negyedét, egy idő után leszoknak róla. A száraz eledelt sok cica nem szereti, max. napközben ha nagyon éhesek szedegetnek belőle, de mondjuk azt is csinálhatod hogy húsleveskockából főzöl nekik levet és öntesz a szárazra egy kicsit. Mi amúgy a macskáknak mindig másfajta kaját veszünk, pont ezért hogy ne szokjanak rá egyikre sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!