Macska vs törpepapagáj?
Vettünk egy gyönyörű kis papagájt. Nem gondoltam, hogy a macskának ennyire nem jön majd be.
Nem lát, nem hall, csak a madárkát akarja levadászni. Hiába szólok rá, hiába koppintok rá.
Mi lehet a megoldás?
Macskariasztó spré? Vizipisztoly?
Genetikailag kódolva van a macska,vadászatra.
Külön helységbe zárás segíthet csak,illetve a ház túlvégén.
A madárba mindig csak a prédát fogja látni.
Nos, én külön helységbe nem zárnám, elég egy másik helyiség.
Esetleg tedd a macskát a kalitkába, a madarat meg vedd ki belőle.
Egyébként a kalitka legjobb helye valamelyik nyugis sarokban szemmagasságban van, ahova nem tud a macska felmenni.
Vagy add el a macskát. Ha a papagájt kézhez szoktatod, úgyis kedvesebb, hűségesebb és hálásabb jószág mint a macska. Nem is értem minek tartanak az emberek manapság macskát, amikor már a rágcsálókat nem azzal írtjuk...
A cica a család része, már 4 éve. Természetesen nem válnék meg tőle semmi pénzért. Szeretem őt.
A kismadár még csak tegnap érkezett, így nincs még kézhez szoktatva.
Macskabiztos kalitka létezik esetleg.
Kutyánk is van, ő és a cica sem szeretett egymásba első látásra. Viszont itt ijesztően erősen dolgozik a vadászösztön a kincsemnél.
Olyan megoldást keresek, ami mindenkinek jó.
Macskabiztos kalitka nem igazán létezik,fémrácson átfér a mancsa.
De a "hami" látványa valahol macskakinzás😂
Oké,mi is jártunk így,és a cica pár nap után feladta,de a cica kijáros volt,madárka meg hálószobai.
Nálunk is kijárós a cica, bár télen 99%ig benti. El van kényeztetve a kis feneke. Szabad a járás számára.
Egyenlőre akkor azt hiszem ez lesz. Kirakósozunk. Ha cica egyik szobában-madár a másikban.
Nagyon remélem azért egyszer rájön a macska, hogy nem kaja.
Szeretnék majd a madárnak pajtit, csak bizonyos színeket szerettem volna és ennél a tenyésztőnél csak az egyik volt. Másik városba megyünk majd megnézni egy másik tenyésztőt.
Rengeteget olvastam utánuk, a páromnak voltak is régebben. Jó soruk lesz nálunk... csak ez a cica meg a fránya vadászösztöne...
Már sokkal jobb a helyzet :)
Ha elkezd rájuk vadászni, rá se kell szólni, észreveszi magát és kimegy a szobából. Édes, rendes cica :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!