Segíteni szeretnénk Boci cicának. Tud-e valaki tanácsot adni?
Egy ideje pártfogásba vettünk egy környékünkön élő kóbor kandúrt, Bocinak hívjuk. Viszont befogadni a másfél szobás albérletünkbe, ahol már van két macsekunk, nem tudtuk. Etetjük, figyeljük. Persze sok lent az autó, kutya, más macskák...
A cica félénk, de kedves és megadó, egy kis türelemmel és finomságokkal kézhez szoktatható. Annál is inkább, mert korábban gazdis volt, négy kislánnyal lakott együtt, ám a családot kilakoltatták, (apuka börtönbe került, gyámhatósági ügyek, stb.,) lényeg a lényeg, elköltöztek, a cicát pedig kidobták. Bocka úgy tudjuk körülbelül másfél éve van az utcán, 5 év körülinek saccolta az állatorvos. A dolog legrosszabb része, hogy tegnap leteszteltük, mert be akartuk oltatni, és kiderült, hogy FIV pozitív. Az állatorvos azt mondta, mindenképp oltani és ivartalanítani kellene, de az ő esetében ez kockázatosabb, így nem volna szerencsés utána az utcára visszaengedni, mert könnyebben elkaphat fertőzéseket, belázasodhat, stb., szóval meg kellene utána figyelni.
Tudom, hogy ezzel jelentősen csökken az esélye a gazdisodásra, de jó körülmények közt tartva egyedüli szobacicaként még évekig élhetne egészségesen, (FIV = macska aids, csak macskákra veszélyes immunhiányos állapot, az utcán pedig sok fertőzésnek van szegény kitéve). Másik FIV-es cica mellé is kerülhet, egymás állapotát nem befolyásolják. Próbálkozom, hátha sikerül... Nem tudom egyedül megoldani a helyzetet, hisz haza a két egészséges cicám mellé így biztosan nem hozhatom, pedig neki szobacicának kellene lennie, hogy ne terjessze tovább a kórt és ne gyengüljön az immunrendszere. Egyelőre szerencsére nincs rossz állapotban, szeretnénk mielőbb biztonságban tudni, hogy ne is romoljon le. :(
Nem tudom, mit csináljak és ezen a ponton mit tudok érte tenni, már nagyon megszerettük és megszakad a szívem, pláne, hogy megint az emberi felelőtlenség áldozata lett egy ilyen kedves cica. Ha valakinek van ötlete, mit tehetnék, ismer megbízható menhelyeket, ahol nem altatnak, és segítenének, kérem írjon.
Köszönöm.
Köszönöm a válaszokat, több helyre írtam, náluk is megpróbálkozom. Sajnos aki eddig válaszolt, az nem tudta vállalni. :( Nem lesz egyszerű eset...
Kérlek titeket ha (akár később) hallotok bármilyen lehetőségről, olyanról, aki talán fogadhat FIV-es cicát, akár várólistáról, írjatok nekem itt.
Bocs, de biztos vagy benne, hogy a két cicád nem ugyanúgy FIV-s? Mert még drágán vett és bent tartott cicákról is kiderült már, hogy azok. És ha véletlenül úgy van, akkor megtarthatod őt is.
Én teszteltetném a sajátjaimat legelőször. Hiszen már szereted ezt a harmadikat is.
Ezen kívül mutathat a teszt FIVt akkor is, ha oltották ellene. Bár a helyzetről, amit írtál, talán nem valószínű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!