Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Baj ha még nem kakilt a cica?

Baj ha még nem kakilt a cica?

Figyelt kérdés
Tegnap délután került hozzám ideiglenes gondozásra egy 6 hetes körüli kiscica. A barátnőm találta. Jó kedvű, játékos, eszik rendesen, és használja az almot, de csak pisilt eddig. Szerintem ennyi idő alatt már kellett volna, hogy produkáljon valamit nem? Vagy elképzelhető, hogy annyira híg a széklete, hogy az alomban elkeveredve pisinek nézem?
2018. júl. 1. 06:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Hidd el, azt észreveszed, ha kakil,nem téveszted össze a pisivel. 6 hetesen még pici, anyja mellett lenne a helye. Csak egy tipp:a pociját, fenekét nedves ronggyal törölgesd (mintha anya nyalogatná), hátha. Olajos hal adása? (az ilyen paraffin olaj és társai is jó hashajtó) Azért 2-3 nap kaki után irány a doki.
2018. júl. 1. 06:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, erről olvastam, simogatom a pociját, ilyenkor játszik a kezemmel :-D Már gondolkodtam, hogy mivel segítsem elő a székletet, de az olajos hal jó ötletnek tűnik, megpróbálkozom vele. Amúgy csak nedves, alutálcás ételt adok neki. Vizet inni nem látom, nem is értem mitől pisil ennyit.
2018. júl. 1. 07:02
 3/7 anonim ***** válasza:
A nedves tápnak igen nagy része víz (elérheti a 40-50%-ot)attól pisil ennyit.
2018. júl. 1. 07:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Az én kiscicám 5 és fél hetesen került hozzám és egy napig nem kakilt. Amikor nedves ronggyal masszíroztam a fenekét, akkor csak hevesen nyávogott meg kapálózott, már kétségbe voltam esve. Aztán produkált egy nagyot az alomba, amikor békén hagytam. Akármilyen jókedvű és játékos, még szoknia kell a helyet neki is, nővérem kutyája három nap után kakilt először. Én egy másfél napos határt adtam a cicámnak, aztán állatorvoshoz vittem volna, nem olajos hallal etettem volna...
2018. júl. 1. 08:56
 5/7 A kérdező kommentje:
Egyelőre még nem etettem olajos hallal, csak megfontoltam a tanácsot. Simán lehet hogy még stresszes, de nyugi, nem fogom megvárni míg szétpukkad.
2018. júl. 1. 09:14
 6/7 A kérdező kommentje:
Na, öröm és boldogság, most csavart ki magából egy hosszú hurkát. Nyávogott közben, szóval biztos beszorult kicsit, remélem alakulunk.
2018. júl. 1. 10:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálunk is új a cica (bár öregebb, 4 hónapos), estére dobott csak egy éktelen bűzbombát, utána 2-3 napig híg volt a széklete - gondolom a stressz miatt -, emiatt sajnos bele-belelépett a termékbe, erre figyelj, legyen otthon törlőkendő hogy gyorsan ki tudd segíteni ha kell.
2018. júl. 1. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!