Költözés cicával? Hogy lenne a jó?
Lakásból lakásba költözünk, szobacicáról van szó. Tehát, már a költözetők érkezése előtt hordozó, ami stressz neki. 1-2 óra kemény jövés-menés, ahol ő ül a dobozban, elbújni se tud, ha a közelébe mennek.
(Tudni kell, hogy alapból paramacska, folyton bútorok közelében van, hogy eltűnhessen, ha valami ijesztő történik.)
Ha bepakoltunk, akkor sincs nyugi, hiszen jón velem, buszozunk, amit még sosem csinált. Hiszen a költöztetők nem vihetik jogszabályok miatt.
Utána új idegen helyen megint 1-2 óra pakolás, neki stressz, nem bújhat el, és még idegen hely is.
Összesen 4-5 órát lesz hordozóban aznap. Ez azért elég sok. Hogy tehetném neki könnyebbé? Valakinek van tanácsa, tapasztalata?
Nincs valaki, akinél vmennyire ismerős a cica? Pl. ahol/akinél van, ha nyaraltok, szülő, tesó, barát, szomszéd. Esetleg macskapanzió?
Ha semmi ilyesmi nincs, akkor esetleg becsuknám a fürdőbe a pakolászás idejére, persze alommal, kajával, vízzel, játékkal, fekhellyel. Nyilván ott is kell majd pakolni, de legalább jóval kevesebbet kelene a hordozóban kuksolnia.
Valamennyire mindenképpen stresszes lesz neki a dolog, ezt nem lehet megúszni, de ezekkel vmennyire csökkentei lehet - szerintem.
Sajnos nagyon pici a fürdőnk, ha berakom a cuccait, akkor szó szerint lépni sem lehet. :(
Mi is gondoltunk erre, de az nem ugyanakkora stressz, hogy hallja a sok idegen hangot és ő meg ott van szük helyre becsukva? Vagy már csak én parázom túl a dolgot...
A dokinktól kaptunk valami pasztát, amit fel kell vele nyalatni és bekábul, de az sem nyugtatja a lelkem, hogy bedrogozzam szerencsétlent.
Egyébként ha nyaralunk, akkor hozzánk járt át rokon eddig, hogy ne szakítsuk ki a megszokott helyéből. Mentett cica, több helyen volt ideiglenesen, mielőtt befogadtuk, nem viseli jól a környezetváltozást.
Mégiscsak a fürdőszoba lesz a megoldás.
Az én előző cicám a konyhában volt, amíg a lakást pakolták, mert oda mentünk be utoljára. Ő nagyon stresszes cica volt egyébként, de így kibírta.
A jelenlegi cicámat nem igazán zavarta a jövés-menés, de azért inkább elhúzódott valami nyugisabb helyre.
Szállítóboxban rosszabb lenne neki órákig.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Végül altató lett belőle, annyira bepánikolt a fürdőben is szegényem, hogy majdnem összetörte magát menekülés közben. :( Így jobban viselte, meg szerencsénk volt a költöztetőkkel, engedték elhozni a szabály ellenére is, hiszen mégiscsak egy cica. :)
Volt egy kis baleset a dobozban, meg utána itt bepisilt nekünk egyszer, amikor kiraktam pihenni az új fürdőszobában, amíg pakolunk (szerintem félig kábán nem jutott át a tálca peremén), de azóta jól van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!