Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek, hogy ne sírjon a...

Mit tegyek, hogy ne sírjon a cica, ha távol vagyok?

Figyelt kérdés

Jelenleg van egy 9 hetes kandúr kiscicám, akivel nagyon megkedveltük egymást. Mindenhová követ, mindig velem szeretne játszani, szeret a cuccaim között lenni, stb. Azonban ezzel az a probléma, hogy ha nem vagyok a környékén, elkezd azonnal nyávogni, és felhagy az aktuális tevékenységgel (evés, ivás, wc-zés, játék...). Amint visszatérek mellé, a nyávogás megszűnik, körberajong és folytatja azt, amit elkezdett a sírás előtt az én társaságomban. Nagyon-nagyon aranyos amit csinál, de másfél hét múlva vissza kell mennem dolgozni, és reggeltől délutánig senki nem lesz a házban. Ezért próbálom őt kintre is szoktatni, mert a házban nem maradhat és azt sem szeretném, hogy gyengébb pillanatában letépje a függönyömet. De attól félek, hogy zavarni fogja a szomszédokat a nyávogás (most született ráadásul egy kisbaba is ott, bőven elég vele törődni).

Nagyon szeretnék egy kis segítséget kapni ezzel kapcsolatban, szóval akinek van ebben tapasztalata, az kérem, ossza meg velem a hasznos tippeket! Nagyon szépen köszönöm előre is a segítő válaszokat!

2018. jún. 19. 14:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos tapasztalatom nincs, de az jutott eszembe, hogy esetleg ha valami ruhadarabodat ott hagyod neki, hogy érezze az illatod, az nem nyugtatja meg?
2018. jún. 19. 20:19
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Készíts ki neki játékokat meg egy kényelmes fekvőhelyet. Nagyon mást nem tudsz tenni, hozzá fog szokni, leginkább úgyis alvással fogja tölteni azt az időt, amikor egyedül van otthon.
2018. jún. 19. 21:02
 3/6 A kérdező kommentje:
Rendben, nagyon köszönöm a választ!
2018. jún. 20. 06:47
 4/6 A kérdező kommentje:
Első: ezt a ruhás dolgot én is olvastam valahol, hatékonynak tűnik egyenként. Kipróbálom majd a kicsivel :)
2018. jún. 20. 06:53
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon picike még, te lettél a pótanyukája...

Másfél hét múlva még ne engedd, hogy egyedül legyen a házon kívül. Jobb lesz neki bent még legalább féléves koráig, biztonságosabb. Elkószálhat, elviheti valaki, bánthatják más macskák. A függönyt még most szedd le, ha félted, és tedd el a törékeny dísztárgyakat :)

A szomszédok miatt ne aggódj. Egy kiscica nyávogása szerintem nem hallatszik át, ha igen, akkor sem zavaróan hangos. A kisbaba sokkal hangosabban tud sírni, úgyhogy minimum egálban vagytok :)

2018. jún. 20. 13:26
 6/6 A kérdező kommentje:
5-6 hónapos koráig biztos, hogy nem tarthatom őt bent egész napra sajnos, mert a szüleim nem engedik ezt meg. Nagyon magabiztosan jön-megy a kertben, két nap után még a kutyussal is megbarátkozott (alapvetően barátságos kutyáról van szó, nem bántja a cicákat, mert cicákkal nevelkedett). Arra gondoltam, hogy egy kenelt kapna, ahova be tudna húzódni, ott lenne neki az enni-, és innivaló, fekhely, játékok, stb. Ide szabad bejárása lenne, de úgy, hogy a kutya ne tudjon bemenni, mert hát... a kis mohó megeszi a tányérban hagyott maradékot. Erről mi a véleményetek?
2018. jún. 20. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!