Mit tegyek, hogy ne sírjon a cica, ha távol vagyok?
Jelenleg van egy 9 hetes kandúr kiscicám, akivel nagyon megkedveltük egymást. Mindenhová követ, mindig velem szeretne játszani, szeret a cuccaim között lenni, stb. Azonban ezzel az a probléma, hogy ha nem vagyok a környékén, elkezd azonnal nyávogni, és felhagy az aktuális tevékenységgel (evés, ivás, wc-zés, játék...). Amint visszatérek mellé, a nyávogás megszűnik, körberajong és folytatja azt, amit elkezdett a sírás előtt az én társaságomban. Nagyon-nagyon aranyos amit csinál, de másfél hét múlva vissza kell mennem dolgozni, és reggeltől délutánig senki nem lesz a házban. Ezért próbálom őt kintre is szoktatni, mert a házban nem maradhat és azt sem szeretném, hogy gyengébb pillanatában letépje a függönyömet. De attól félek, hogy zavarni fogja a szomszédokat a nyávogás (most született ráadásul egy kisbaba is ott, bőven elég vele törődni).
Nagyon szeretnék egy kis segítséget kapni ezzel kapcsolatban, szóval akinek van ebben tapasztalata, az kérem, ossza meg velem a hasznos tippeket! Nagyon szépen köszönöm előre is a segítő válaszokat!
Nagyon picike még, te lettél a pótanyukája...
Másfél hét múlva még ne engedd, hogy egyedül legyen a házon kívül. Jobb lesz neki bent még legalább féléves koráig, biztonságosabb. Elkószálhat, elviheti valaki, bánthatják más macskák. A függönyt még most szedd le, ha félted, és tedd el a törékeny dísztárgyakat :)
A szomszédok miatt ne aggódj. Egy kiscica nyávogása szerintem nem hallatszik át, ha igen, akkor sem zavaróan hangos. A kisbaba sokkal hangosabban tud sírni, úgyhogy minimum egálban vagytok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!