Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Tévedhet az állatorvos?

Tévedhet az állatorvos?

Figyelt kérdés
A macskám egy hete úgy jött haza, hogy furcsán tartotta a fejét és valadekozott/vérzett az orra. Egyből elvittem dokihoz, aki elsokorben arra tippelt, hogy valami felső legúti gyulladás, kapott rá gyogyszereket. Viszont azt mondta, hogy az orrvaladekozas régóta fennall, mivel fekélyes/sebes az orra. Én ezt azért nem hiszem el, mert eszrevettem volna, állandóan itt van velem, szeretgetem, amikor hazajott úgy, hogy valami baj van már távolról kiszúrtam, hogy van valami az orrával. Biztos, hogy eszrevettem volna. A fejét mar nem tartja furcsán (egyébként abbol is látszott, hogy azon az oldalon van baj, ahol az orrával is) viszont az orra még elég csúnya. Ma is valadekozott egy picit, meg ahogy belenezek mintha valami szetmarta volna neki. Viszont en azt gondolom, hogy egyik pillanatról a másikra lett ilyen. Bízom a dokiban, de annyira magamban is, hogy eszrevettem volna, ha régóta fennallt volna a probléma. Szerintetek lehetséges, hogy osszeverekedett egy másik macskával (mert előfordul nala) és belemart az orrába? Normális, hogy egy hét után még nem gyógyult meg? Most olyan furcsan néz ki, de lehet, hogy varasodik és azért. Azt mondta a doki, hogy ha hétfőig nem javul akkor vigyem vissza, csak kíváncsi vagyok, hogy ti mit gondoltok. Voltatok mar olyan helyzetben, hogy tevedett az állatorvos? Vagy esetleg van olyan, akinek a cicaja orrával problémák voltak?
2018. jún. 13. 08:56
 1/8 A kérdező kommentje:
Vagy egy gyulladás is kimarhatta egyik napról másikra az orrát? Sokat tüsszög is, de csak az egyik orra ilyen, a másikkal semmi gond nincs. Ezért se értem, hogy miért gondol a doki gyulladásra. Tényleg nem akarom megkerdojelezni a tudasát, de nagyon féltem a cicát
2018. jún. 13. 09:02
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
Csak arra a kérdésedre tudok válaszolni, hogy igen, az állatorvos is tévedhet! A kutyám, akit évekig hozzá hordtam, miatta halt meg. Mikorra elvittem másik dokihoz, már késő volt, nem élte túl :(
2018. jún. 13. 09:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy doki, sőt egy ember sem tévedhetetlen.

Ha úgy érzed, más állhat a háttérben, vagy nem bízol az orvosotokban, akkor nyugodtan kérd ki egy másik állatorvos véleményét is.

2018. jún. 13. 09:51
 4/8 A kérdező kommentje:
Zavar, hogy úgy kezeli a cicámat mintha régóta olyan lenne és nem úgy mintha most alakult volna ki, mert biztos a mindkét eset másra utalhat. Azt pedig tényleg nem hiszem el, hogy nem láttam volna, tényleg messziről kiszúrtam pedig nem olyan látványos, de eszreveszem ha valami más a cicámon, mint eddig.
2018. jún. 13. 11:29
 5/8 anonim válasza:

Minden ember tevedhet!

Ha valamiert nem bizol az allatorvosod alapossagaba vagy szeretnel masodvelemenyt, akkor nyugodtan keress fel masik orvost is.

2018. jún. 15. 10:41
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Hogy van a Cica? Nekem így látatlanban a feloldali orrfolyas és a fejoldaltartas utalhat idegrendszeri problémára is, főleg ha nem javul az antibiotikumra. Én lehet, h diagnosztikaban mennek tovább. (Rtg, MR, CT)

2018. júl. 4. 21:15
 7/8 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy régi kérdés már, de rátalaltam, hatha olvassa még valaki.

Elvittem egy másik dokihoz, aki egy pillanat alatt rajott, hogy légpuskagolyó van a cica orrában. Belelőttek.... Jól éreztem, teljesen félre lett kezelve. Ezen a másik helyen szépen eltávolították és szerencsére semmilyen szövődménye nem lett

2019. márc. 25. 06:05
 8/8 anonim ***** válasza:

Azta! Örülök, hogy jól van a cica!

#3 voltam

Én azért szeretem a mi orvosunkat nagyon, mert ha nem biztos a dolgában, azt elmondja és azt is, melyik másik dokihoz forduljunk tanácsért. Több ilyen doki kéne :-)

2019. márc. 25. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!