Ha két macska van egy lakásban, két alom kell? Vagy elég, ha sűrűbben takarítom az almot?
Macskája válogatja...
Nekünk a két macsek közös alomtálcát használ. De ha nincs kipucolva, nem használják, mellécsinálnak, vagy a szobába... nagyon kényesek a tisztaságra.
Ugyanakkor barátnőm két macskája nem használja ugyanazt az alomtálcát. Ragaszkodnak a sajátjukhoz.
És olyan is hallottam már, hogy két macskának három tálca kellett...
Ki kell tapasztalni, hogy a tieidnek melyik megfelelő. Ha szerencséd van, egy is elég lehet, de ne számíts erre, mert nem biztos.
Általában azt szokták mondani, hogy amennyi macska van, azon felül +1 alomtálca az ideális.
Szerintem a +1 felesleges akkor, ha megfelelően takarítasz (reggel-este legalább), de érdemes a macskáknak megfelelően felszerelkezni. Még ha használják is egymás után (sok macska nem teszi), sokkal hamarabb járnak mellé, ahogy fentebb írták.
Szerintem is célszerű két alom.
Nálunk az esetek többségében mindenki az általa kiválasztott alomtálcát használja. De volt egy idő, amikor az egyikbe csak pisiltek, a másikba kakiltak.
De én is hallottam, hogy a macskák száma +1 az ideális.
De nekünk bevált a két macskához 2 alom.
Ajánlom nektek a Macskák titkos élete c. dokumentumfilmet. Pont a legutóbbi részben volt arról szó, hogy a látszólag jól megférő macskák mégsem voltak olyan jóban egymással, jó esetben is csak megtűrték egymást. A rokonokhoz viszont érdekes módon másképpen viszonyulnak.
Ezért mindenképpen érdemes két tálcát használni, ha már erre adod a fejed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!