Macskának nem lehet adni semmilyen bolhairtó szert amit kutyának gyártottak?
Figyelt kérdés
Én azt szoktam, és még soha nem volt bajuk. De nem mindegy melyik márka, pl a midaspot összetétele okés.2018. máj. 11. 17:41
2/12 anonim válasza:
Egy kutyának már csak a mérete miatt is erősebb hatóanyag kell, ami káros lehet a macska egészségére.
Mondok más példát: kisgyereknek se adsz egy egész fájdalomcsillapítót, max egy felet, ha rosszul van, pedig ő is ember, szedheti ugyanazt, mint te. Testtömege miatt viszont nem tudja ugyanazt a mennyiségű hatóanyagot feldolgozni.
Nagyon leegyszerűsítve a kutya-macska között is ilyen különbség van, a túladagolás komoly károkat okozhat.
3/12 anonim válasza:
A 2.-nak teljesen igaza van. Nem szabad nekik olyat adni.
4/12 A kérdező kommentje:
Nincs igaza, mert nem kell sött tilos rá nyomni ugyanazt a mennyiséget macskára mint egy husz kg os kutyára. 0,8ml kell egy cicára.
2018. máj. 11. 18:23
5/12 anonim válasza:
De igaza van, mert nem mindegy a adagolás, és a hatóanyag sem. A legtöbb/kommersz kutyára való irtó pietrin/permetrint tartalmaz, ami halálos lehet a macskákra - főleg azokra, amelyek még érzékenyek is rá. De a kutyaadag azokat is megnyuvassza, amelyek nem.
6/12 A kérdező kommentje:
Azért írtam le direkt hogy egy macskára0,8ml valo belölle, plusz azt is le irtam még az elején, hogy nem minden márkát lehet macskára is alkalmazni a hatoanyagok, összetétel miatt. Amit én használok az alkalmas cicára is.
2018. máj. 11. 19:32
7/12 A kérdező kommentje:
Csak nem olvassátok el, amit írok:/
2018. máj. 11. 19:34
8/12 A kérdező kommentje:
De ezeken kívül, amit már megbeszéltünk egyéb indokokat szivesen fogadok, hiszen ezért tettem fel a kérdést. És lehet van valami amiröl eddig nem tudtam.
2018. máj. 11. 19:36
9/12 anonim válasza:
Ha olyan szert használsz, amire rá van írva, hogy macskára is való, sőt, megfelelő kiszerelés is van belőle, akkor mi a probléma?
Akkor a kérdésed feltevése megtévesztő, te ugyanis nem olyan szert használsz, amit kutyára gyártottak, hanem olyat, ami megfelelő a macskának is. Ettől nyilván nem lesz bajuk...
10/12 anonim válasza:
Permetrin tartalmút tilos macskára tenni. De a termék csomagolásán jelezniük kell, hogy adható-e cicának is, vagy nem. Van macskáknak is sok cucc, válogass azok közül, ez a legbiztosabb. De ha ragaszkodsz a kutyáknak készülthöz akkor ellenőrizd le az összetételt, nehogy legyen benne valami macskákra mérgező anyag. Plusz ugye az állat méretéhez mérten adagold.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!