A macskám 2 hete náthás, de nem nagyon zavarja. Minket igen mert sokat tüsszent. Mit csináljunk vele?
Vidd el állatorvoshoz? Mondjuk már két hete megtehetted volna, de nem, nézd ahogy szenved, várj egy péntekig, amikor megmondják vidd dokihoz benyögöd hogy péntek van, nincs orvos 1000 km-es körzetben, meg amúgy is 12 éves vagy gyerek a szüleid meg nem foglalkoznak vele...
Bocs a stílusért, de a hajam égnek áll ezektől a kérdésektől péntektől-vasárnapig. Hogy nem jutott eszedbe orvoshoz vinni?
De, szerintem zavarja. Ha nekem fáj valamim, én se rinyálok folyton, mert az nem segít, de attól még fáj.
Nyilván orvos kéne, ha egyszer beteg a szerencsétlen 2 teljes hete...
És most végre elviszed már?
Remélem te se fogsz semmivel orvoshoz menni mert úgy is elmúlik magától a bajod....
A macskanáthát herpeszvírus okozza. Nem olyan vírus, mint nálunk, embereknél az influenzát, vagy a náthás-lázas vírusokat. Van olyan ember, aki kihord lábon egy influenzát, aztán csókolom, semmi baja, én speciel erre nem vagyok képes. Viszont a macskanáthát a tünetek miatt hívják így, a herpeszvírus meg teljesen más természetű. Nem megfázik a macska, hanem már az anyatejjel magába szívja, így kapja el a saját anyjától a kölyök. Az állatorvos (nem drágán) antibiotikummal kezeli, valamint a kombinált oltásban is benne van az ellenanyag. Ha nem kerül orvoshoz a náthája krónikussá válhat, okozhat vakságot, kölyökkorban akár bele is halhat, és még több szövődménye is lehet. Ismerek olyan befogadott felnőtt macskát, akit az állatorvos sem tud már kiszedni a krónikus macskanáthából, csak szinten tartják, ő kóbor macska volt valaha.
Egyébként igen, zavarja.
(Emberre veszélytelen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!