Milyen jogon mondják meg az állatorvosok egy macska
fajtáját? Főleg hogy nem is értenek hozzá.
Jo tudom nincs fajtatiszta macska az utcan. De fajta jellegu meg lehet.
Es az ismerosod honna tudja hány macska kurhatja meg a nőstény macskáját?
Mert nem hiszem hogy egy ivaros kant a lakásban tart egy nősténnyel.
2018. máj. 1. 20:57
12/19 A kérdező kommentje:
miért ne tarthatna?
illetve köszönöm hogy turkálsz az életemben anélkül hogy ismernél, hidd el, több tapasztalatom van ebben mint neki. :)
Egyébként meg a rendes kérdésedre válaszolva igenis joga van az orvosnak a fajta megállapításához. És igen ismernie kell a legtöbb fajtát mert ha nem ismeri akkor nem fogja tudni kezelni az összes állatot. Minden fajtának tudnia kell a betegségeit ha nem tudja akkor baj van.Örülj neki hogy segíteni próbál. Mások meg ezér mennek hogy milyen fajta állatkájuk van mert jó lenne tudni mire számitsanak.
2018. máj. 1. 21:52
Mégis az állatorvosnak van diplomája ebből, nem neked. Nem kételkedek a tudásodban, csak nem tudom te milyen jogon kételkedsz mondjuk az ő tudásában.
2018. máj. 1. 22:39
Nagyon okos vagy hallod-e! Ha a házimacskának nem lenne fajtája, akkor mi szerint sorolnák be az állatok közé? A sziámi és a thai macskát is meg lehet különböztetni egymástól, különben nem tudnák hogyan besorolni a biológusok. Legfeljebb csak te nem tudod megkülönböztetni a kettő egymástól.
2018. máj. 1. 23:01
Tökmindegy, ki mit tippel, ha nincs törzskönyve, illetve nincsenek biztosan tudható felmenői, amiből egyértelmű a fajta (igen, tudom, fajtajellegű keverék...), akkor az adatlapjára úgyis az kerül be, hogy európai rövidszőrű vagy házi, a doki mentalitásától függően.
Ettől függetlenül lehet tippje a dokinak és bárki másnak is, hogy milyen fajtajelleggel bír a macska, akkor is, ha a szülei szimplán cirmosak voltak.
Ez nem tudatlanság, hanem beszélgetésnek hívják, általában szoktunk ilyet a dokival és másokkal is tenni.
2018. máj. 1. 23:47
Lehet, hogy a doki másik állatorvosi egyetemre járt, mint a kérdező?
2018. máj. 2. 04:30
18/19 A kérdező kommentje:
én meg tudom különböztetni a sziámit a thaitól :D rendszeres kiállító vagyok a macskáimmal a kiállításokon. ismerem a fajtákat és értek is hozzá, ne aggódjatok. nem pár éve kezdtem. nagyon is benne vagyok a macskás világban. de köszi a tippeket. nincs diplomám róla, való igaz, de tapasztalatom jóval több, szóval szerintem is én vagyok a hülyébb :D
Akkor mit foglalkozol vele mit mond más? Elég nagy az egód, nem baj, de nem tudhatod hogy az állatorvosnak milyen hobbija van vagy esetleg ő is jár-e kiállításokra. És az csak plusz lenne a már említett alap diplomás tudására amit az állatok és fajták kapcsán is szerzett. Ismerek állatorvost aki kutyák terén nagyon penge mert egy fajta szerelmese és a kutyájával rendszeresen jár kiállításokra, már miért ne tudhatná az orrától a füléig a fajtákat.
2018. máj. 2. 21:46
Kapcsolódó kérdések: