Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Milyen jogon mondják meg az...

Milyen jogon mondják meg az állatorvosok egy macska fajtáját? Főleg hogy nem is értenek hozzá.

Figyelt kérdés
A mi állatorvosunk szinte csak házicicákkal találkozott, de ő minden fajtát felismer. A mi macskánkra is minden fajtát rá akart erőszakolni, de mondtuk hogy nem, ő házicica, semmilyen fajta sincs benne. Milyen jogon akarják ők eldönteni, hogy milyen fajtájú az adott cica? nem egy ilyen látok, és a falnak megyek attól, ha tudatlanul, de próbálnak okosok lenni...
2018. máj. 1. 17:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
64%

Jo tudom nincs fajtatiszta macska az utcan. De fajta jellegu meg lehet.

Es az ismerosod honna tudja hány macska kurhatja meg a nőstény macskáját?

Mert nem hiszem hogy egy ivaros kant a lakásban tart egy nősténnyel.

2018. máj. 1. 20:57
 12/19 A kérdező kommentje:

miért ne tarthatna?

illetve köszönöm hogy turkálsz az életemben anélkül hogy ismernél, hidd el, több tapasztalatom van ebben mint neki. :)

2018. máj. 1. 21:08
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meg a rendes kérdésedre válaszolva igenis joga van az orvosnak a fajta megállapításához. És igen ismernie kell a legtöbb fajtát mert ha nem ismeri akkor nem fogja tudni kezelni az összes állatot. Minden fajtának tudnia kell a betegségeit ha nem tudja akkor baj van.Örülj neki hogy segíteni próbál. Mások meg ezér mennek hogy milyen fajta állatkájuk van mert jó lenne tudni mire számitsanak.
2018. máj. 1. 21:52
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Mégis az állatorvosnak van diplomája ebből, nem neked. Nem kételkedek a tudásodban, csak nem tudom te milyen jogon kételkedsz mondjuk az ő tudásában.
2018. máj. 1. 22:39
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon okos vagy hallod-e! Ha a házimacskának nem lenne fajtája, akkor mi szerint sorolnák be az állatok közé? A sziámi és a thai macskát is meg lehet különböztetni egymástól, különben nem tudnák hogyan besorolni a biológusok. Legfeljebb csak te nem tudod megkülönböztetni a kettő egymástól.
2018. máj. 1. 23:01
 16/19 anonim ***** válasza:
89%

Tökmindegy, ki mit tippel, ha nincs törzskönyve, illetve nincsenek biztosan tudható felmenői, amiből egyértelmű a fajta (igen, tudom, fajtajellegű keverék...), akkor az adatlapjára úgyis az kerül be, hogy európai rövidszőrű vagy házi, a doki mentalitásától függően.

Ettől függetlenül lehet tippje a dokinak és bárki másnak is, hogy milyen fajtajelleggel bír a macska, akkor is, ha a szülei szimplán cirmosak voltak.

Ez nem tudatlanság, hanem beszélgetésnek hívják, általában szoktunk ilyet a dokival és másokkal is tenni.

2018. máj. 1. 23:47
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy a doki másik állatorvosi egyetemre járt, mint a kérdező?
2018. máj. 2. 04:30
 18/19 A kérdező kommentje:
én meg tudom különböztetni a sziámit a thaitól :D rendszeres kiállító vagyok a macskáimmal a kiállításokon. ismerem a fajtákat és értek is hozzá, ne aggódjatok. nem pár éve kezdtem. nagyon is benne vagyok a macskás világban. de köszi a tippeket. nincs diplomám róla, való igaz, de tapasztalatom jóval több, szóval szerintem is én vagyok a hülyébb :D
2018. máj. 2. 20:46
 19/19 anonim ***** válasza:
Akkor mit foglalkozol vele mit mond más? Elég nagy az egód, nem baj, de nem tudhatod hogy az állatorvosnak milyen hobbija van vagy esetleg ő is jár-e kiállításokra. És az csak plusz lenne a már említett alap diplomás tudására amit az állatok és fajták kapcsán is szerzett. Ismerek állatorvost aki kutyák terén nagyon penge mert egy fajta szerelmese és a kutyájával rendszeresen jár kiállításokra, már miért ne tudhatná az orrától a füléig a fajtákat.
2018. máj. 2. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!