Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kisbaba mellé higiénikus a...

Kisbaba mellé higiénikus a cica a lakásban?

Figyelt kérdés
Persze oltva van, féregtelítve, fürdetve stb. Azonban a szőre mindenhol ott van. Száll a levegőben is pedig direkt olyan fésűvel fésülöm, ami kiszedi az elhalt szőrt. Rengeteg szőre kihullik, de állatdoki szerint semmi baja, és jófajta táppal is etetem. Másik az alom. Vehetünk akármilyet, büdi van nagyon ha kakil ( 50 m2 lakásban nem csoda).Nemfog ártani a babámnak ha beszagolja? persze szellőztetünk, de idő míg elmegy a szag. Alom is naponta takarítva van.Lehet hülyén hangzik a kérdés, de természetesen aggódom a születendő baba miatt. És harmadik, hogy nagyon elkülönítve nem tudunk lenni tőle, meg ugye macska is sír, unatkozik ha kicsukom. És elég játékos cica, még kölyök. Félek , hogy játékból véletlen megkarmolná a kicsit... Utcáról fogadtam be a cicát. Sajnálnám elajándékozni, hiszen ő neki már ez az otthona, és nem egy tárgy. Csak kicsit félek milesz majd. Mielőtt még azt kérdeznétek, hogy babavállalás előtt miért fogadtam be, ha most meg félek? 3 év próbálkozás után már nem is reménykedtem, hogy teherbe esek, de mégis 😊
2018. ápr. 27. 14:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

A benti cicától toxoplazmózist elkapni szinte kizárt. Ahhoz, hogy a cica elkapja, fertőzött valamit kell ennie. Egy táppal etetett cica nem tudja elkapni.

Érdemes lenne kozmetikushoz elvinni néha a cicát, hogy rendesen ki legyen fésülve, így kevesebb szőr fog szállni a lakásban.

Egyébként egy egészséges cicától nem lesz baja a babának. Nyilván nem szabad őket kettesben hagyni és a baba szobájából érdemes kizárni.

2018. ápr. 27. 19:30
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

A toxoplazmózisra amúgy is van teszt, ha a kérdező még nem tette meg, akkor érdemes lenne magát és a cicát is letesztelnie. Kérdező, ha pozitív vagy rá, vagy a cica az rá, akkor semmi bajod nem lesz tőle, ha negatív vagy, akkor a terhesség ideje alatt a párod takarítsa az almot.

Egyébként ahogy írták, ha a cica mellett betartasz néhány egyszerű higiéniás szabályt, akkor nem lesz semmi baja a babámak.

Itt meg egy videó a toxoplazmózisról (aki készítette, tavaly az év állatorvosa volt):

[link]

2018. ápr. 28. 05:42
 13/16 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jó videó😁
2018. ápr. 28. 09:04
 14/16 anonim ***** válasza:
Esetleg szerezz be egy robot porszívót. Sima cirmos macskám van, minőségi tápot kap, és furminatorral fésülöm, de brutális mennyiséget vedlik. Amióta van a porszívó, érezhetően kevesebb a szőr, mert a szállós szőröket felszedi meg az alomdarabkákat is. Egyszeri befektetés, de megéri.
2018. ápr. 30. 06:07
 15/16 anonim ***** válasza:
Mi is most tervezünk párommal gyereket, kb fél éve próbálkozunk, és pár hete vettünk egy macskát. Én egész gyerekkoromban macskákkal nőttem fel, nekem az kifejezetten szempont volt, hogy a gyerekem is megtapasztalja azt a szeretet amit ők adni tudnak. Én már most is sokat takarítok a macska után, ez gyerek mellett is így lesz. Nyilván a gyerekszoba tabu lesz neki (ahogy a mi hálónk is az), megy a robotporszívó napi szinten, bútorokat is kefélem rendszeresen, a macskát furminátorral kezelem és vágom a karmait. Mondjuk nekem perzsám van, így halmozottan hátrányos helyzetben vagyok hogy a macska 2/3-a szőr. :)
2018. ápr. 30. 07:41
 16/16 anonim ***** válasza:
Miért csinálnak a magyarok ekkora cirkuszt ebbúé a kérdésból? Nyugati országokban a baba és a cica nyagyon sok helyen együtt alszik, igy a gyerek már kis korában immunizálódik, és később kevesebb betegséget kap el.
máj. 14. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!