Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek? Nem szereti!

Mit tegyek? Nem szereti!

Figyelt kérdés
2 és fél éves kan cica!Nehezen fürdethető általában nyáron illetve melegebb időben próbálom fürdetni.De vagy kiugrál a lavorból vagy belesem hajlandó menni.Illetve még karmolászik is.Általában leszoktam önteni langyos vizzel,de uttána mindig kiugrik alig tudom így is leönteni.Mostanába inkább át törölgetem hideg vizes törölközővel dee azt sem szereti!Valami ötlet?
2010. jún. 13. 14:18
 1/8 anonim ***** válasza:
A macskák általában utálják a fürdetést, nem tehetsz semmit :)Sajnos nem tudok más megoldást, mint hogy le kell fogni, én is azt csinálom, ha fürdetésre van szűksége, sajnálom, mert látom, h nem tetszik neki, de hát nem tudok mást tenni.....Amúgy ha nem indokolt, tehát ha nem koszolta nagyon össze magát valamivel, akkor nem szűkséges rendszeresen fürdetni.
2010. jún. 13. 14:32
 2/8 anonim ***** válasza:
Bocs de ha csak nem valami hiper szuper kiállítási macskád van akkor egyáltalán nem kéne fürdetni, a legtöbb macska utálja a vizet, és nincs is rá szüksége. Nem tudom te minek kínozod. Nem lesz neki semmi baja a melegtől. Vegyél hajas babát ha valamin ki akarod élni a fürdetős mániádat.
2010. jún. 13. 14:35
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Um, az volt mar hogy "ivartalanitas!"? :)
2010. jún. 13. 14:44
 4/8 anonim ***** válasza:
73%
Ebben a melegben már mindenkinek az az ideája, hogy a macska nem bírja a meleget, szenved. Az emberek is kevésbé aktívak nagy melegben. Miért lennének az állatok mások?Tegyél le vizes ruhát a földre. Ha kívánja, rá fog feküdni. Vagy add meg a lehetőséget a fürdőkádba bejutáshoz. Ha kívánja, bemegy. Amúgy macskát úgy szoktak fürdetni, hogy a nyakbőrénél fogva megemelik. Ha nem ér le a lába, simán le lehet mosni, nem fog sem harapni, sem karmolni.
2010. jún. 13. 14:54
 5/8 A kérdező kommentje:
ivartalanitott és az utolsónak üzenem:de az enyém karmól,rugkapálózik
2010. jún. 13. 14:58
 6/8 anonim ***** válasza:
42%

Valojaban tul sok negativ inger erte a furdetessel kapcsolatban.

Mikozben nedves rongyal torolgeted, adj neki valami "jutalomfalatot", az elvonja a figyelmet, raadasul pozitiv visszacsatolas neki, es egyre jobban fogja szeretni.

2010. jún. 13. 15:04
 7/8 anonim ***** válasza:
A mi kiscicánk 2 hónaposak, és nagyon szeretnek fürdeni,és egyáltalán nem utálják a vizet:D
2010. jún. 13. 17:50
 8/8 hell-ikon ***** válasza:

Nos igen, a macskák általában nem szeretnek fürdeni:)

A számomra viszonylag bevált módszer az alábbbi:

- Kell egy terület ahol nyugodtan pancsolhatsz pl. udvar.

- Két diszperzites vödörnyi langyos víz.

- Egy nagy tejfölös pohár merítőnek.

- Ill. egyéb a fürdetéshez szükséges dolgok (sampon, törülköző, türelem:D)

Mivel az én macskáim is utálják, ha közvetlenül vízbe próbálom őket beletenni (befeszít, kitámaszt, karmol, harap, rúg:)) így kénytelen voltam azt a módszert kidolgozni, hogy kint az udvaron fürdetem őket, két nagy (diszperzites) vödörnyi langyos vizet kiviszek az udvarra, megfogom a macskát ( a továbbiakban egy kézzel legalább mindig fogva) a vödörből locsolgatom le őket amíg a bunda át nem nedvesedik. Ezután jön a samponozás, amit viszont már imádnak, mert simogatva, picit maszírozgatva dolgozom be a szőr alá a bőrhöz. Ezután öblítés szintén a tejfölös kupával a vödörből, amíg ki nem oldódik az összes hab, majd törlés. (Eddigre általában a macskáim türelme elfogy és nem mindig sikerül rendesen letörölni őket, de a fürdetést így egész jól elviselik és lényeges kevesebb sérülést szerzek be, mintha a kádban, lavórban próbálnám ugyanezt.)

2010. jún. 13. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!