Mit tegyek? Nem szereti!
Valojaban tul sok negativ inger erte a furdetessel kapcsolatban.
Mikozben nedves rongyal torolgeted, adj neki valami "jutalomfalatot", az elvonja a figyelmet, raadasul pozitiv visszacsatolas neki, es egyre jobban fogja szeretni.
Nos igen, a macskák általában nem szeretnek fürdeni:)
A számomra viszonylag bevált módszer az alábbbi:
- Kell egy terület ahol nyugodtan pancsolhatsz pl. udvar.
- Két diszperzites vödörnyi langyos víz.
- Egy nagy tejfölös pohár merítőnek.
- Ill. egyéb a fürdetéshez szükséges dolgok (sampon, törülköző, türelem:D)
Mivel az én macskáim is utálják, ha közvetlenül vízbe próbálom őket beletenni (befeszít, kitámaszt, karmol, harap, rúg:)) így kénytelen voltam azt a módszert kidolgozni, hogy kint az udvaron fürdetem őket, két nagy (diszperzites) vödörnyi langyos vizet kiviszek az udvarra, megfogom a macskát ( a továbbiakban egy kézzel legalább mindig fogva) a vödörből locsolgatom le őket amíg a bunda át nem nedvesedik. Ezután jön a samponozás, amit viszont már imádnak, mert simogatva, picit maszírozgatva dolgozom be a szőr alá a bőrhöz. Ezután öblítés szintén a tejfölös kupával a vödörből, amíg ki nem oldódik az összes hab, majd törlés. (Eddigre általában a macskáim türelme elfogy és nem mindig sikerül rendesen letörölni őket, de a fürdetést így egész jól elviselik és lényeges kevesebb sérülést szerzek be, mintha a kádban, lavórban próbálnám ugyanezt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!