Ez müködö képes tud lenni, hogy ne hagyják el a telket a cicáim?
Bocsi, nekem nincs tapasztalatom, de érdekelne a többiek válasza.
Egyáltalán elviselné ezt a nagy nyakörvet a cicád? Mennyire lehet biztonságot, ha esetleg beleakadna valamibe, van önkioldó funkciója?
Most tényleg áramütéssel akarod sokkolni a macskádat, ha a kerítés felé megy? És ha megrémül tőle, és elfele menekül, akkor addig rázza, amíg meg nem döglik, vagy az elem le nem merül?
Hát...
Hát én először azt néztem meg, hogy ez milyen webáruház, de aztán ismerős lett a neve. Külföldiül láttam először ezt a márkanevet, itt a központi link, meg a cégadatok is meg vannak adva meg minden (először nekem olyan furi volt)
Ami már ettől érdekesebb, hogy magát a terméket úgy hirdetik, hogy 2-7 kg-s macskának és ölebeknek. Namost egy öleb a kerítés Alatt megy ki, a macska meg Felette.
A kutya topikban szoktam olvasni, hogy csinálnak ilyen áramos kerítéseket. (villanypásztor). A villanypásztor elvileg nagyon gyenge áram. Ami nem gyenge, az az ára. Valamint egy kérdés: mekkora a telek, amit elkerítenél vele? Mert a macska a telek bármelyik oldalán kimehet. A kerítés alatt, ha hézag van, a kerítés fölött, meg a kerítés lécei, vagy rudai között, ha átfér...
Én, amiket kíváncsiságból néztem megoldásokat, azok tök mechanikusak. Van egyszerűbb (a cső), meg bonyolultabb, és drágább (a visszahajló drót).
Linkelem, a pinterest tele van vele, googlen is van.
googlen a keresőszó: cat safe fence (macskabiztos kerítés). Pinteresten is, valamint ott vannak zárt kifutók, ami nagyobb területű, és olyat lehet építeni a kertbe. Érdekel a téma engem is.
Első sor második fotó: rá van hegesztve a kerítés tetejére valami fémrúd és arra van húzva egy cső, első sorban, a rajz, amin a vörös macska van, az is ilyen forgó, csak lapátjai vannak. Ezek szerintem olcsóbbak, különösen a cső. Ha felugrik a macska nem tud megkapaszkodni benne, nem tudja megvetni a lábát, mert forog.
A visszahajló drótháló meg azért mert visszahajló (befelé a telek felé).
Pinteresten "Catios for cats" néven pl. rá lehet keresni, ott majd ad hasonlókat, azt nem tudom linkelni. A catios néven inkább a kifutók vannak, vagy itt van ez.(erről jó spanyol oldalak vannak)
Magam részéről én azok mellett a megoldások mellett vagyok, amiket írtam, linkeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!