Macska fürdetés hogyan?
Ha csomókban hullik a szőre, az nem normális.
Tavasszal vedlenek a macskák, de az magán a macskán nem látszik meg, csak a környezetén. Az egész lakás tele van szőrrel, de attól a macskán nincsenek szőrtelen foltok!!!!
Bízd szakemberre a fürdetést. Ha mégis otthoni módszerrel próbálkozol, legyen rajtad védőszemüveg, hogy védd a szemed és fertőtlenítő oldat, mert az biztos, hogy tele leszel karmolással. A rasztás szőrcsomókat valószínűleg nem fogod tudni kifésülni. Azokat ki kell vágni. A bőrére nagyon vigyázz, mert könnyen megsérülhet. Főleg, hogy valószínűleg nem fogja nyugodtan tűrni a nyírást.
Lavórban fürdesd macskáknak való samponnal. A zuhanyt felejtsd el, mert azt utálják. A legvégén tiszta vízzel persze le kell zuhanyoztatni, de mindenképpen kérj hozzá segítséget, mert egyedül nem fog menni.
Én nem kínlódtam vele otthon. 3500 Ft-ért a kozmetikus és a segédje szépen rendbe tették picit több, mint fél óra alatt.
Ők tudják, hogy hol kell szakszerűen megfogni, hogy ne tudja őket összekarmolni. Kifésülték, kivágták belőle azt a pár kis csomót, megfürdették, megszárították. Mindez 40 perc volt. Senki nem sérült meg. Ezt otthon nem tudod ennyi idő alatt kivitelezni. Van valami speckó szárítójuk, ami pillanatok alatt megszárítja a bundájukat. Sima hajszárítóval fújkálhatod akár egy óráig is. Emberek részére készült sampon nem jó a cicának, azzal ne kísérletezz.
Te tudod, de én nem javaslom a házi módszert, pláne egy olyan macskánál, akinek el van hanyagolva a szőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!