Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért vérzik neki WC-zés után?

Miért vérzik neki WC-zés után?

Figyelt kérdés
Ma kaptunk 2db 6 hetes kiscicát, és az egyik amikor az almot használta,nagyon nyivákolt,olyan volt mintha nem akart volna neki kijönni.Aztán amikor elvégezte a dolgát,vérzett a feneke. Szorulása lehetett? És ha igen,hogy lehet helyrehozni neki? Tippek?
2010. jún. 11. 17:52
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem értem, az ilyen kérdéseket miért nem az állatorvosoknak teszitek fel.

Ha csak éppen hogy vérzett a feneke, akkor lehet szorulás. Nézd meg a kakiját, ha kemény, akkor valószínűleg szorulása volt. Ha nem kemény, akkor más lehet a háttérben.

Abban az esetben, ha szorulás:

A 6 hetes cicáknak még az anyjuk mellett lenne a helyük, és szopizniuk kellene, minimum 8 hetes korukig. A mamájuk a feneküket is nyalogatja, ezzel serkentve a bélműködésüket, és az ürítésüket. Valószínű, ez a "pelenkázás" hiányzik most nekik.

Finom masszírozást javaslok a pocakon, és meleg vizes nedves ronggyal meg lehet időnként törölgetni a popsijukat is. Az sem mindegy, mit kapnak enni. A felnőtt macskáknak való étel nem jó, a boltban lehet kapni kölyök kaját, azt adj nekik. És a tehéntejet felesben hígítsd vízzel! (Még ennél is jobb lenne a kecsketej, bár az drágább.)

Ha nem javul a cica állapota, orvosi kontroll javasolt!

Üdv,

egy cicatenyésztő

2010. jún. 11. 18:05
 2/10 anonim ***** válasza:
Adj neki tejet az remélhetőleg rendbehozza. :D
2010. jún. 11. 18:12
 3/10 anonim ***** válasza:

Előző vok...

Ha nem lesz jobban vidd orvoshoz!!!

2010. jún. 11. 18:13
 4/10 anonim ***** válasza:
Macska WC-ez jó.
2010. jún. 11. 18:16
 5/10 A kérdező kommentje:

Első válaszoló:Nem értem, miért kéne 2 órával az idekerülésük után egyből rohanni az állatorvoshoz velük...Amúgy nagyon köszönöm a választ, megfontolandó :)

És a másik válaszolóna:adtam tejet nekik, de csak tehéntejet tudtam, mivel más nem volt (mielőtt meg leszek kövezve,felneveltem már 2 hetes cicákat is tehéntejen)Most alszanak mint a bunda :)

Köszönöm a válaszokat!

2010. jún. 11. 18:17
 6/10 A kérdező kommentje:
Miért? Szokták az almot macska WC-nek hívni :) Egyáltalán nem furcsa :D
2010. jún. 11. 18:17
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nem.
2010. jún. 11. 18:30
 8/10 A kérdező kommentje:
Mi nem?
2010. jún. 11. 21:43
 9/10 anonim ***** válasza:
Igaz ,hogy én kutyás vagyok,de amint egy új kis állat érkezik hozzám,az az első elviszem orvoshoz.Hiába mondják akiktől kapom/hozom, hogy makk egészséges,messziről jött ember azt mond amit akar.Én úgy vagyok nyugodt,ha a saját orvosom is alaposan átvizsgálja.Ha pedig rögtön nem is akarod vinni,azért én felhívnám a helyedben a dokit.Reméljük rendbe jön a kis macs.
2010. jún. 12. 08:46
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen, rendbe jött. Lehet hogy tényleg csak egy kis szorulása volt, már nem szenved ha az almot használja. Köszi a tanácsokat!
2010. jún. 12. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!