Macskanátha? 4x voltunk állatorvosnál.
Macskának is lehet influenzája, csak nem az a legjellemzőbb.
Cicáknál valóban a macskanátha lehet a fő ok, de annak is több féle kórokozója lehet. Leggyakrabban Herpesz vírus okozza, ennek vannak fokozatai, az enyhe tüsszögéstől a felülfertőzött gennyes orrváladékos-könnyezős förtelmekig. Okozhatja még esetleg Calici vírus, ennél jellemzően fekélyes elváltozások is láthatóak lehetnek. Ezért is érdekel engem, hogy a szájszaga újkeletű dolog? Nem látsz a szájában fekélyeket? Emellett lehet még Chlamydia is, ez hasonló a Herpeszhez.
Ezen betegségek gyógyítása nagyban függ a cica állapotától, van, hogy elég "egy szuri", de van hogy hosszabb kezelések, szemcseppek, gyógyszerek, vitaminok, immunerősítők is kellenek. Sőt, én a legtöbb esetben immunerősítőt alaphangon szoktam ajánlani az ilyen vírusos fertőzéseknél. Persze ehhez látni kéne a cicát, látatlanban elég nehéz megmondani mi a pontos baja.
Cicáknál előfordulhat egyébként még polip is a garat tájékon, az okozhat szörcsögő, horkoló hangot. Mennyi idős a cica? Persze a taknyolás annyira nem jellemző, de én azért szeretem ezt is kizárni, biztos ami tuti.
Összességében én elvinném másik, alaposabb dokihoz, mert az, hogy mindig szipogjon egyértelműen nem normális.
Üdv, egy állatorvos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!