Félek a barátnőm macskájától, mit tegyek hogy megkedveljen?
Ha 2 héttel ezelőttig kóbor macska volt (születnek tél elején macskák? hm), nem csodálom, ha a kemény élet miatt nem tündibündi házikedvenc rögtön...
Idővel bizonyára sokat fog szelídülni. Az ember egy friss, még nem szelíd macskát nem simogat, ha az láthatóan nem akarja. Ha speckó fajta, az rosszabb, mert nem tiltakozik, aranyosan megvárja, hogy felvedd, majd szétkarmol. Ilyet még saját macskánál nem tapasztaltam, csak idegennél.
Szerintem ne erőltesd a dolgot, majd a barátnőd megszelidíti s akkor jobb esélyeid lesznek.
Én még nem láttam macskát, amelyik a jó bánásmódtól ne szelídült volna meg, egyetlent igen, de azt a saját gazdái iszonyúan keményen tartották, mi csak etettük, illetve a sajátunkat etettük, az pedig jött, elverte őket és megette az ételt. Szüksége volt erre, ha életben akart maradni a gazdáinál, rendes etetés nélkül, olykor bezárva ("fogja meg a padlás egereit"). Na az megfogta a nagy patkányokat is, igazi harcos volt. Szerintem sose szelídült volna meg, de ő több éves macska volt. A kölyöknek valószínűleg menni fog. Persze nem 100%, hogy akármikor megsimogathatod majd, vannak olyan személyiségű macskák, akik nem szeretik, ha macerálják őket. De erre kicsi az esély, a legtöbb macska aranyos, bújós, dorombolós, imádja a figyelmet. Sok macskát szponzoráltam már, akik (fiatal) kóborként kezdték és mind kifejezetten aranyos lett, anyámnak volt egy kényesebb, de az sem karmolt, csak nem volt oda a gyakori simogatásért.
Köszi ! remélem amúgy hogy csak idő kérdése, de nekem fura hogy velem ennyire más,mint a barátnőmmel. nem hiszem hogy azért mert pasi vagyok pl, mert az orvossal is szelid volt .
mindig tök lassan közelitek felé,semmi hirtelen mozdulat,nehogy megijedjen,stb de így is odakap. de már a hangomtól is kivan,úgyérzem :D parfümöt azóta direkt nem is hordok nagyon, mert olvastam hogy az is zavarhatja.
Velünk is ezt csinálta kóbor macskaként befogadott kiscica, még nagy korában is.De ő a család minden tagjával. Ránk ugrott és tépett, harapott, karmolt.Már én is féltem, holott évek óta tartok cicákat, imádom őket, több is van, de ilyen sosem volt.Máskor meg bújós, kedves volt.Ha csak veled ilyen, akkor tényleg férfi bánthatta, türelemmel változik majd, ha szereted, játszol vele, finom falatok, stb. De nem erőltetve.
Nálunk valamit javított az ivartalanítás, azóta nem olyan vad, csak ritkán támad.És javított az is, hogy a többi cicával lett együtt,és velük játszhat, és néha ő is "kikap" tőlük, tehát rájött, nem jó agresszívnak lenni, mert a többi macsek visszaadja.
Ignoráld. Tégy úgy, mintha ott se lenne.
Sok ember nem szereti a macskákat, és mégis panaszkodnak, hogy a macsek mégis rájuk mászik, ha többen vannak egy szobában.
Mert az a viselkedés nagyon tetszik nekik :)
Ne nézz a szemébe, az kihívó viselkedés - pláne ha az utcáról jött, élesben is tapasztalhatta. Ha rád néz, pislogj nagyokat, és kapd félre a tekinteted.
Ne közelíts hozzá, hagyd hogy ő menjen oda hozzád.
Pont mint a kis herceg és a róka :)
Beszélj halkan és lassan ha a közelében vagy. Ha simogatod, csak a hátát simogasd,fejéhez-farkához-lábaihoz, de főleg a hasához ne érj.
Adogass neki finomságokat a kezedből :)
Én is úgy gondolom, hogy valami paraszt hímnemű bántotta, és ezért gondolja rád azt, hogy "ha az olyan volt, akkor valószínűleg ez is olyan"
Szép lassan formálj bizalmat kettőtök között, ha megnyílik akkor már nem lesznek érvényesek ezek a "korlátozások", és lesz egy angyali cicád :D
Képzeljétek,azóta sokkal jobb a helyzet!
Én adom a kaját neki,minden nap, meg nem nyomulok soha,megfogadtam a tanácsotokat, és ma reggel odabújt hozzám és dorombolt!!
És tegnap este is játszottunk már. Még van bennem azért egy kis félelem de már jobb a helyzet. Követ mindenhová,de nem támadó jelleggel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!