Cica fogyókúra, hogyan?
Sziasztok! Brit cicámnak( másfél éves,ivartalan kandúr) fogynia kellene, legalább másfél kilót.Voltunk vele dokinál,megmérte és 6,5 kilós,ami amúgy nem hangzik olyan brutálisan soknak(olvastam,hogy akár 10 kilós is lehetne)de valahogy hatalmas a cicám,és deformált :D Lóg a hasa, hatalmas a háta,a doki azt mondta vágósúlyban van.szerinte maximum 5 kiló lehetne.
Szerencsére egészséges még, de jó úton halad sajnos hogy bajai legyenek és ezt nem akarom.
Mit tanácsoltok? Nagyon keveset mozog,lakásban tartott. De van egy nagy nyaralónk kerttel,április-november között lejárunk hétvégente+1-2 hetet szabin vagyunk ott.olyankor tudna rohangálni,tavaly is élvezte,be se jött a házba.lakáson belül hogyan "futassam"?
Valamint: van itt olyan aki csak napi 1x ad kaját a cicának? reggel vagy este lenne jobb? az orvos aztmondta napi 1x elég neki adni,és bőven elég egy maréknyi száraz,mert ami a tápon van előírt adag az sok.(és ne legyen előtte napközben száraz se) Most reggel 7kor és délután 6/7kor szokott kapni. Szárazat és egy fél/negyed konzervet.
Jutifalatról is le lett tiltva,ezt baromi nehéz betartanom,tudtok egészséges jutifalatot amiből kaphat napi pár db-ot?
KÖSZÖNÖM:)
Jó orvosod van, mit ne mondjak... először is egy macskának nem naponta egyszer adunk enni, mivel olyan a felépítése, hogy keveset TUD egyszerre enni, ezért célszerű egész nap előtte hagyni szárazat.
A másik, hogy miért nem ajánlott diétás tápot neki akkor? Semmi esetre se fogadd meg a tanácsát, mert csak baja lesz belőle a macskádnak.
HA tényleg kövér válts diétás tápra és ennyi. Azon rajta van grammra pontosan mennyit ehet belőle.
Ha gondolod küldök privátban képet ha lehet,mert amúgy tényleg kövér :D Szerintem amúúgy határeset,ha most már nem hízik,még "pont jó" . Persze tudom,hogy az ivartalanítás meg hogy lakásban tartott sokat közrejátszik a súlyában.
Nem szeretnék napi 1x adni neki, én is a 2 mellet döntöttem, csak elbizonytalanodtam azért is írtam ki a kérdést. Amúgy jó doki,szeretemnagyon, csak hát szerinte nagyon kövér és és izületi problémái lesznek,stb.meg ugye a briteknél előfordul hogy a szívük is bekrepál ha túl dagik :/ nem szeretném,hogy miattam legyen beteg,mert én "elkényeztetem". nem tudom van e kifejezetten diétás táp abból amit én adok,szerintem nincs,de akkor max váltok más tápra.
Szia!
Esetleg kérhetnék priviben egy képet a macsekról?
A royalt én sem ajánlom kifejezetten, nekem ugyan nem volt problémám vele de sokaktól hallottam, hogy gyakori a rákos megbetegedés a royalt fogyasztó cicák közt, így én is válltottam. Ami kifejezetten diétás táp még az a happy cat light, josera léger vagy a hillsnek pl van pár opciója, adult light, perfect weight, vagy adult indoor. Én applawwssal etetek, ami az egyik legmagasabb hústartalmú táp, én nagyon meg vagyok vele elégedve, az én brittem egy 12 éves kandúr és az applaws senior tápját kapja, de ugyan akkor beleszik a fiatal macskám normál applaws kajájába is, még sem túlsúlyos, pedig nagyon nehezen lehet csak néha napján egy kis mozgásra rávenni. Ugyan a senior tápok nem kifejezetten diétások, de azok is alacsonyabb kalóriatartalommal rendelkeznek, mivel az öreg cicák mert közel sem olyan aktívak.
Mivel szárazzal eteted teljesen nyugodtan mehet neki a napi egyszeri dolog, mivel nem fog megromlami amit nem eszik meg azonnal, csak annyi, hogy ne vedd előle el, ha nem ette meg mindet. Az hogy mikor, nos amikor a legaktívabb a cica. Ezt te tudod, a tiéd mikor szokta a legtöbb időt ébrentölteni, én pl mindig délután etetek 5-6 körül, eddigre biztosan hazaérek melóból még ha nem is rögtön hazaindulok, és mivel ébren vagyok este 11ig kb, a cica is ilyenkor aktív.
A másik ami fontos lenne, hogy valóban mozgasd, napi rendszerességgel. Sokan mondják, hogy az ő cicájuk nem szeret játszani, nos valszeg azért, mert még nem talált olyan játékot ami leköti a cicát. A mi brittünknél rengeteg féle játékot kipróbáltunk, 3 vállt be belőle, az egyik a pálcás játék, amire egy madzagra van kötve valami csali és neked kell húzogatni, ezt imádta de ezzel egyedül nem tud játszani ugye csak ha mi mozgatjuk, a másik a kis egér alakú macskamentát tartalmazó játékok, és ami hatalmas favorit volt az az egyszerű alufóliábol összegyűrt labda, annak ellenére, hogy vagy 6 féle labdát kipróbáltunk és egyik se kötötte le, ezt imádja. Amit még sok cica szeret az a lézer, (az enyém nem volt olyan hülye, hogy azt kergesse mindig gúnyos tekintettel nézett rám inkább) próbáljatok ki pár dolgot, megéri azt a havi párszáz forintot, hogy kipróbáltok egy új játékot.
Alapjáraton a britek tömzsi cicák, így ne ijedj meg, ha nem lehet rá azt mondani, hogy karcsú jószág. Náluk ez természetes egy elég magas szintig. Nem tudom mennyire duci a cicád, de nekem a másik macsekomnak aki egy sziámi (akik 35 kgos anorexiás supermodellek egy brithez képest) szintén lóg a hasa, ő is ivartalan kandúr. És közelről sem lehet rá azt mondani, hogy túlsúlyos, jó súlyban, nem vékony az tény, de egyáltalán nem kövér.
#9 kösziii!!megnézem mindenképp !
Az enyém konzervből kap Applawst(azt váltogatom Miamorral) De akkor következőre,veszek diétás száraztápot,most még megvárom hogy elfogyjon a sima (Feringa) Hát ami játékot illeti, ő is csak azt szereti,amit dobálok neki,és akkor odaszalad, néha viszahozza néha nem,akkor oda kell mennem és eldobni egy másik irányba,és így tovább :D várom már,hogy levihessük a telekre,ott aztán egész nap rohangál amíg ki nem dől egy tuja alatt. remélem ez segít majd neki. ugy hallottam,télen kicsit felszednek magukra a cicák egy kis súlyt nem tudom ez igaz-e :D
Tudtok olyan jutalomfalatot, ami kifejezetten egészséges s adhatom neki lelkiismeret furdalás nélkül? Nyers husi kilőve,nem szereti , próbáltam már :( Az orvos azt mondta, ne kapjon mert semmi szüksége rá, de ez olyan "kegyetlen" :DD szigorú nagyon. mindig adok neki pacsira meg puszira jutit.meg amikor furminátorozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!