Macskások! Nem provokáció, de miért szeretitek a macskákat jopbban mint a kutyákat? Ne vegyétek sértésnek, de a kutyák agya úgy működik mint a miénk, illetve igazi hű társak, ennek ellenére egyesek mégis cicát választanak kutya helyett.
Nálam az indokok:
- a kutyaugatás idegesít
- utálom, ha egy kutyának folyik a nyála, vagy összenyal, felugrik a ruhámra
- félek tőle, hogy megvadul és megharap, vagy a gyerekeimet/vendégemet harapja meg (vannak kutyás ismerőseim, akiket már megharapott a saját kutyája valamilyen okból)
- volt már 3 kutyánk életem során, nem mondom, hogy nem szerettem őket, de valahogy nem álltak olyan közel hozzám, mint a macskáim
- a macskák jó illatúak, tiszták
- nem kell sétálni vinni őket, hogy el tudják végezni a dolgukat, a kertben sem kell utánuk felszedegetni a "termést"
- szeretem hallgatni a dorombolásukat
- szelídek és kedvesek (általában).
Egyik macsekommal jókat lehet "beszélgetni" (válaszol nekem), úgy néz rám és a páromra, mint az Istenre (egy kutya is megirigyelhetné azt az odaadást, rajongást). Bármelyik szobába megyek, hamarosan az összes cica utánam jön. Ha megyek aludni, egy kivételével mind rajtam/mellettem alszik, meghatározott helyen - egészen megszoktam már :) Mindegyiket imádom :)
azért ennyi marhaságot egy kérdésben összehozni..
a kutyák agya úgy működik, mint az embereké???? az enyém macskaként működik, szeretek és tudok egyedül lenni, nem szorulok másokra, önálló, független vagyok.
a kutya nem hű, és a macska nem hűtlen - a kutya falkaállat, neki kell a főnök, a macska nem - ő ezt nem tudja értelmezni, hogy a gazdája felette van.
és ha már itt tartunk, a cica is bizony valódi társ, és ha akarod, hű is - az enyém csak engem fogad el, mindenki mástól fél, pedig a tesóm jár etetni, mikor nem vagyok itt - mégse szereti.
sok olyan történet van, amikor cica mentett embert, pl jelezte a tüzet.
megvédés: saját sztori: szomszéd cicát simogatom, odakap, az enyém ezt látva kirohan, s elkergeti. mi ez, ha nem szeretet és megvédés?
sötét vagy, mint az éjszaka.
amúgy, pl. a tesóm azért szereti kevésbé a kutyákat, mert azok izgágák, rádugrálnak, összenyálaznak, hangosak. a cica meg nyugodt, ha közelít, azt nyugodtan teszi, elegáns.
Ez nem igaz a kutya és a macska is ugyan olyan okosak mint az ember naggyàból például a macska tudja az isten létezését a kutyák nem.
Én macskás vagyok ezért nagyon megsértettél! 😿😿😿😿
A macska sok betegséget megyógyít a dorombolásával!
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Méghogy a macskák nem akarják meg menteni a gazdájukat😾
Kérem szépen ne sértődjön meg senki!
Szerintem a macskák hálásabb állatok. Sokkal jobban megérthetőek.
Addig nem is szerettem a kutyákat, amíg a páromhoz nem költöztem, akinek van egy tacskója (vagyis az anyukájáé). Kutyák közül is ők voltak azok akik a legjobban irritáltak. De imádom a kis szarost. Nagyon megszerettem, s mindenképp szeretnék majd cicát ha elköltözünk külön, de ő meg egy tacsi családot (fiú és kislány) szeretne. Bele is egyeztem, de a kedvenc cicafajtámról nem mondok le.
Bocsánat kicsit eltértem a kérdéstől😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!