Vettem egy fekete perzsa cicát és kiváncsi vagyok hogy hány %-ban perzsa? Az apja egy törzskönyves fekete perzsa és az anja egy törzskönyves britrövid szőrű.
Küldő: Anett42
Címzett: Ismeretlen válaszoló
Időpont: márc. 21. 07:13
Előzmény: A kérdésre írt válasz: Vettem egy fekete perzsa cicát és kiváncsi vagyok hogy hány %-ban perzsa? Az apja egy törzskönyves fekete perzsa és az anja egy törzskönyves britrövid szőrű.
"Gentekiai vizsgálat????? Nem mindegy?"
Az üzenet: Igazából nem fogom meg csinálni de le kell valahogy nyugtatni a válaszírókat nem írhatom azt vissza amit gondolok hogy mi bajuk van avval ha vettem magamnak egy szép sőt gyönyörű cicát és hogy szerintem igen is megérte mert egy nagyon szeretetre méltó hálás cica.Amúgy azért érdekelt hogy hányszázalékban perzsa mert gondolkozok még rajta hogy kie ivartalanítsam mert ha 97%ban perzsa akkor lehet hogy elviszem pároztatni és a kiscicákból 1-et megtartom a többit meg elajándékozom mert nem azért vettem hogy feketén tenyésztői engedélynélkül úgy áruljam a kicsiket hogy fajtiszta perzsa.Ha valamit nem értesz még csak Írj rám válaszolok.
XDDDDDDDDDDDDDDDDD
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__9181805-egy..
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__9214442-men..
Ez a 2 kérdés is az ő kérdése. Mindkettőre válaszoltam, és írt privát üzenetet nekem.
Látja rajta ő is, hogy nem 100%-osan perzsa, hisz a szőrével nincs megelégedve (nem hasonlít eléggé a perzsára), ezért kérdezte.
Hány százalékban perzsa? 50%-ban. a másik 50 pedig brit. Az, hogy az apjától, vagy az anyjától örökölt több külső fajtajelleget, nem számít. Ha tökre úgy néz ki mint egy brit/perzsa, akkorsem lesz 100%-osan (fajtatiszta) brit, mert az apja nem az.
Gratulálok hogy szaporítani akarod a házimacskádat csak azért, mert hasonlít a perzsákra. Ha perzsa masckát akarsz, vegyél tenyésztőtől, ha meg csak olyan macskát akarsz, aki hasonlít a perzsákra, ott a menhely.
Személyiségzavarod van?
Te akarod szaporítani ha hasonlít a perzsára. És elkezdesz beszélni arról, hogy egy másik ember milyen jó szaporító.
"Amúgy azért érdekelt hogy hányszázalékban perzsa mert gondolkozok még rajta hogy kie ivartalanítsam mert ha 97%ban perzsa akkor lehet hogy elviszem pároztatni és a kiscicákból 1-et megtartom a többit meg elajándékozom mert nem azért vettem hogy feketén tenyésztői engedélynélkül úgy áruljam a kicsiket hogy fajtiszta perzsa."
Nem az a lényeg hogy fajtatisztaként akarod eladni, hanem hogy így is rengeteg a szaporulat, annyi házicica van az utcán is és a menhelyeken is mint égen a csillag.
Így, hogy nem fajtatiszta, nem lehet tudni milyen lesz a szőre.
ha tenyészteni akarsz az lesz a legjobb, de fontos hogy tudd: macskaegyesületnél kell regisztrálni, ahova le vannak írva a szabályok. folyamatosan tesztelni kell a macskát, nem szülhet akkor amikor tüzel, minimum 8 hónapnak el kell közte telnie, stb.
én most kezdtem a tenyésztést, egyelőre 2-3 milliós a kiadásom. szóval számolj vele hogy nem olcsó mulatság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!