Milyen macskafajtát és kennelt ajánlotok?
Magyarul a szüleid vesznek neked egy macskát? Ennyire gazdagok vagytok??
Fogadj be, ingyen van, az is szép cirmos.
A macskát ÉN fizetném, az összegyűjtött pénzemből, a költségeket a szüleim (14 évesen nem olyan hatalmas elvárás a részemről szerintem). És ha nem tudsz segíteni, akkor legalább ne turkálj a szüleim zsebébe, kedves második.
Írtam hogy hajlandó vagyok egy százast is kifizetni 3-as, de köszönöm a segítséget.
Ha még konkrét macskafajtát nem választottatok, javaslom hogy olvasgassatok róluk, illetve képeket is nézegessetek. Sok színük lehet a brit rövidszőrűeknek is.
Ami még jó ötlet, hogy keressetek fel tenyésztőket, és kérjetek tőlük tanácsot. Ha már biztosra fogsz tudni fajtát mondani, kereshetek neked tenyésztőt a Tiszántúlon, vagy ahhoz közel. :)
Ha fajtatiszta cicát szeretnél tenyésztőtől, az inkább 80-100ezer lesz. Ivartalanítva szerintem inkább idősebb - értsd ezalatt a 6 hónapos kort betöltött - állatot fogsz találni. Kiscicát (12 hetes kortól hozhatók el tenyésztőtől) ivartalanítási kötelezettséggel adnak. A mi lánycicónkat pont tegnap műtötték Szegeden akciósan, körömvágással és fültisztítással, gallérral 15ezer volt.
A cicát mindenféleképpen nézzétek meg. Tájékozódjatok a kennelről alaposan.
Sokszor leírták már itt, de ami a legfontosabb, hogy egy komoly tenyésztőnél szűrve vannak betegségekre a tenyészállatok (HCM,PKD, FIV stb) és meg tudod nézni ezeket a a dokumentumokat (nézd is meg!), és persze az apa- és az anyaállat is megtekinthető. A törzskönyv nem opció (ha nem kell, nem olyan drága, ha ezt mondják,menekülj!), hanem jár a cicával természetesen az ivartalanítási kötelezettség teljesítése után. Ám ez a törzskönyv már megtekinthető, mikor megnézed a cicát.12 hetes kor előtt nem adják oda,addig az anyja mellett szocializálódik. Szobatiszta, tudja használni a kaparófát és ismeri az embereket.Féregtelenítve,kétszer oltva, chippelve van, minőségi élelemmel etetve és kellemes, tiszta körülmények között tartva.A tenyésztővel szerződést írtok a vásárlásról és a kötelezettségekről, megmutatja az állat gondozását és segít,ha valamiben elakadsz.
A fajtát csak látásból ismerem, nagyon szép külsőre, a természetét nem tudom milyen.Érdemes ebbe is beleásni magad egy kicsit.Mennyire felel meg az elképzeléseidnek ennek a fajtának a habitusa.
Nekünk main coon-unk van,nagyon szeretjük,és tökéletesen passzol az életünkhöz.
Jó cicázást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!