Miért mosdat meg engem, minden reggel a hat hetes kiscicám?
Én is ilyesmire kelek minden reggel. Nyalogat, mancsával simogat, dagaszt, dorombol, levadássza a lábujjam, mászkál rajtam, csak úgy ül stb. Néha az is előfordul hogy nem ébreszt fel csak néz. Ez volt hogy egy buli után fordult elő, kifejezetten hálás voltam érte.
Egyébként mióta cicusom van, nem húzom fel az órát. Minden nap fix időpontban kelek, ő ébreszt, "beprogramoztam" :). Nem szabad megetetni amikor ő ébred (mondjuk hajnali ötkor), mert akkor tutira rászokik. Mindig akkor etetem meg, amikor én már túl vagyok a reggeli kávémon, reggelimen.
Ja, és nem hiszem hogy a kaja miatt ébreszt, inkább azért mert szeretné ha "elkezdődne a nap", játék, simogatás, stb. Mivel én vagyok neki a társaság, ezért többnyire finoman (de azért mint a Simon's catben egyre határozottabban) elkezd ébresztgetni. Aztán kell egy kicsit foglalkozni vele, játszani. Néha nem akar elengedni munkába (bújik...).
Hogy ezt miért csinálja? Egyesek szerint szereti a befogadóját. Mások szerint ösztönlény és nem szeret (ugyanezek az emberek szerint TE sem szereted a csokit csak ösztönösen eszed az édeset :S).
Szóval örülj neki hogy fontos vagy neki, alig várja hogy felébredj és vele foglalkozz :)
Még akkor is, ha mi emberek *sokkal* nehezebben ébredünk mint cicusaink :)
Ennyi idős korában került hozzánk Blöki cica. Az első időkben nem finomkodott a reggeli keltegetéskor: amelyik láb kilógott a paplan alól, azt támadta.
De megfelelt neki a hát is: párszor arra ébredtem, hogy macska karmok mélyednek bele. Olyankor hátranyúl, karmot kiakaszt, alszik tovább.
Most 9 hónapos, megkomolyodott. Reggel "létszámellenőrzést tart" gondosan végigjárja az alvó családot, végignyalogatja az orrokat, nálam dagaszt egy csöppet félárbocra eresztett karmokkal, aztán ledől aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!