Macskáknak lehet adni csontot?
Az enyém biztos nem enné meg, mert jó dolga van.
Növendékként kapott csonterősítőt, nem kell a kutyára-macskára életveszélyes hasadó csontot (combcsont) szeretnie.
Ne adj a macskának ilyen brutál csontot!
az enyém megeszi a kutyának adott csontot, pedig jól van tartva, nem éhezik.
Először csak néztem, amikor megláttam, mert nem láttam még macskát csontot enni :)
A mieink is megkapják az összes nyúlcsontot, a nagyoknak persze csak lerágják a végét, a többit megeszik.
Amikor pockot fognak, akkor is megeszik a teljes csontvázat, hisz macskák, ez normális nekik.
Nyilván a természetben vadászatkor megeszik szőröstől-bőröstől az állatot.
De otthon, fogságban tartva szerintem kár ezzel kísérletezni,annyi mindent lehet nekik adni, ne kockáztassunk a csonttal.
Elakadhat neki akár a szájában, akár a tápcsatornájában. Akár ki is szúrhatja valamelyik belső szervét a nagyon éles csont. Vagy megfulladhat tőle.
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, egyértelmű,hogy sokan adnak és semmi bajuk nem lesz tőle.
De elég csak egyszer,hogy baj legyen.
Nálunk a doki sem javasolja, azt mondta,hogy fejtsük le a csontról a húst és csak azt adjuk oda, fűszerek nélkül. Ne kockáztasunk a csonttal.:
Nézd, a macska ragadozó. A száraz, kemény táp arra is jó, hogy rendbe tartsa a fogait, mert ha nem eszik keményet (csontot), akkor baj lesz velük.
Nekem volt macskám, amelyik megfogta a galambot, és amikor hazamentünk, csak a galamb feje, a két lába, és egy halom toll maradt egy kupacban az udvaron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!