Macska fogamzásgátló majd ivartalanítás?
Simán félre lehet rakni pár tízest az ilyen esetekre. Amíg a macskát nem hagyod vemhesülni, csak a ti bajotok lesz az állandó tüzelés. Nem tudom, mennyibe kerül a dokitoknál a fogamzásgátló és az ivartalanítás, de szerintem néhány fogamzásgátló árából simán kijön az ivartalanítás, tehát így többet költesz rá júniusig, mintha vinnéd egyszeri költségre. De te tudod. Csak ne legyen vemhes.
Egyébként tényleg rakj félre valamennyi pénzt, mer ez mondhatni nem sürgős eset, de ha mondjuk mérgezést kap, vagy balesetet szenved, miből fogod kifizetni?
10ezer forint körül van egy ivartalanítás, ne mondd már, hogy nincs ennyi pénzetek és nem is lesz júniusig...
Ennyire balfa** senki sem lehet. Inkább kérj kölcsön valakitől vagy kérd az állatvédők segítségét, de nehogy elkezd gyógyszerezni a macskát.
Egyáltalán milyen fogamzásgátlót akarsz neki adni, ha nincs is pénzetek? Anyád maradék tablettáit tavalyról?
Én is azt javasolnám, hogy kérj részletfizetést. Nagyon sok helyen van rá lehetőség.
Biztos, hogy nem olcsó a fogamzásgátló sem.
Rövidesen kezdődnek a tél végi-tavaszi ivartalanítási akciók is. Ilyenkor akár féláron is meg lehet úszni a műtétet.
Sajnos ha már 2 hete tart a tüzelés, akkor tényleg minél hamarabb lépni kellene, mert lehet, hogy már most vemhes.
Ahogy már említették előttem, a későbbiekre nézve mindenképpen érdemes állatorvosi költségekre félretenni némi pénzt, mert sajnos bármikor történhet olyan baleset, vagy betegség, amikor sürgős állatorvosi segítségre van szükség.
Fogd meg a macskát és vidd be a házba. Ha nem találkozik kandúrral, akkor nem lesz vemhes. Problem solved.
Amit fogamzásgátlóra költenél, azt szépen félre teszed és elviszed a dokihoz ivartalanításra, amilyen hamar csak lehet.
Nézz körül az interneten, hogy hol a legolcsóbb, hol vannak akciók.
Kb 10 ezerért már varratszedéssel és mindennel együtt fogsz találni dokit.
Minél hamarabb vidd el, egyszeri költség, le kell nyelni.
Btw ha erre nincs pénz, cska fél év múlva lenne, akkor ha valami baja lenne a macskádnak, akkor hogy vinnéd el orvoshoz?
Egy kinti cicánál előfordulhat, hogy valami sérülése lesz, vagy mérget eszik, vagy teljesen más baja lesz egyik percről a másikra.
Én is megjártam a cicámmal, egyik napról a másikra nem evett semmit, nem ivott. Egyből dokihoz vittük. Először 15 ezret hagytam ott a vizsgálatért és a gyógyszerekért, szuriért, cseppekért.
Utána 1 hét múlva kontroll, akkor megint vennem kellett gyógyszert neki.
Az állattartás pénzbe kerül és lehetnek ilyen költségek..
Felelőtlenség úgy tartani, hogy nincs pénzed dokira.
Legalább tegyél félre az ivartalanítás után valamennyit minden hónapban, csak a cica számára, hogyha gond van, akkor hónap végén fizetés előtt 1 nappal is el tudd vinni a dokihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!