A macskám nem "dagaszt"?
Csak túl felnőttes!
"A mellső mancsaival hasunkat (lábunkat, mellünket, takarót, stb.) tapodó, dagasztó macska gyermekkorát éli újra. A kiscicák ugyanis anyjuk emlői körül végzik ezt a mozdulatsort szopás közben, ezzel serkentve a tejelválasztást. Ez az oka annak, hogy az archaikus jellegű "dagasztás" közben sok macskának a nyála is elcsöppen. Az újszülött korukban emberek által táplált példányokból néha hiányzik ez a reflex. Mivel a talpak is tartalmaznak illatmirigyeket, a vizeletfröcskölés mellett az állat ezeket is használhatja a területe megjelölésére." - forrás: haziallat.hu
Nekem egy 7 éves perzsa cicám van és sosem dagaszt :)
Az a tippem, hogy azért mert etetni kellett kicsiként és nem maradt meg benne az a reflex amivel az anyja cicijét dagasztja, hogy több tejhez jusson (gyenge volt, a testvérei kitúrták és nem tudott szopni)
Nekem ivartalan kandúrom van. Ő kb 2 éves volt amikor elkezdett dagasztani.
Legjobban a pihepuha szőrmés takarókat szereti :-)
Nem tudom, azelőtt miért nem csinálta, s azt sem, hogy mitől kezdte el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!