A 9,5 éves cica idősnek számít?
Félek rossz tápot vettem neki.
Nem.nagyon ízlik neki,
Termék leírás miatt választottam. Idős macskák számára(senior).készült és étel allergiásoknak .
Nagyon drága volt.
Aplaws márka . Épp hogy csak falatozik belőle, követeli a nedves tápot. De ma nem kap mást,kíváncsi leszek mennyi fog elfogyni belőle.
Nem öreg és nem lesz baja tőle. De senior tápot adhatsz neki, ha e tekintetben kérdezted.
Amúgy vicces, de néha a juniort szokták idősnek (13-14éves) ajánlani azzal, hogy könnyebb megrágnia, mert pici. Persze összetételben nem az igazi, de ez másik kérdés.
A száraz tápot nem mindegyik szereti ám. És azon belül is válogatósak tudnak lenni. Nálunk összesen 1 fajta van, amit hajlandó betolni, pedig vagy 5-6 típust próbáltunk már. És a poén, hogy utána egyszer csak megváltozik a szájíze, ami készleten van, az meg úgy járt. Kereshetünk másikat. Ez ilyen biznisz. :D
Kb. egy 50 éves embernek megfelelő kor ez.
A várható élettartam nagy szórást mutat. A lakásban tartott, gondozott cica 16-18 évig is elélhet, de 28 éveset is feljegyeztek.
A kinti macskáknál az 5-6 évesnél idősebb már ritka.
Benti cica.
Eddig szerette a szárazat.
Kb 15 évet élnek, de 10 körültől már elég gyakoriak a fogproblémák pl. Lehet érdemes lenne megnézetni dokival is a fogait.
A nedveset amúgy jobban szokták szeretni, de a macska szempontjából jó, ha szárazat is kap,használja a fogait.
A legtöbb macska alapból nem viseli jól a tápváltást.
De ennyi idősen szerintem még korai a senior táp.
Nem akarom kidobni:/ 2kilós kiszerelést vettem én hülye 4000ért, már vettem ebből a márkából más ízesítést,azt imádta.
Cs ak aztán gondolkodtam,hogy hátha ez még egészségesebb neki,hamár lassan 10éves lesz
Nem számít még idősnek, akár kétszer ennyit is élhet szerencsés körülmények között.
Ez egy jó minőségű táp, baja biztos nem lesz tőle.
Milyen ízű? Egyszer olvastam, hogy a hazai macskák jó része nem szereti a halas tápokat...
És azt se felejtsük el, hogy az olcsóbbakba sokszor ízfokozókat tesznek, így a cicák rákattannak, és utána nehezen szoktathatók át másik tápra.
Esetleg azt próbáld ki, hogy leforrázod vízzel, és ha langyosra hűlt, úgy kínálod neki. Jobban kijönnek az illatok-ízek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!