Velemenyek a macskatejrol? Erdemes venni, vagy ettol is kapnak hasmenest?
Attól nem lesz hasmenésük, viszont rettenet drága és az enyémek nem isszák meg.
Sokkal jobban megéri laktózmentes tejet venni. A cicáknak azért van hasmenésük, mert többségük laktózérzékeny, így ez nagyon jó nekik, és szeretik is. Lehet fél literes kiszerelésben is venni, és akkor nem romlik rád.
Viszont vigyázz! Ha tejet adsz nekik az ennivalónak számít, nem innivalónak.
Igazából a macskák szeretik a tejet, persze. Imádják.
De jó nekik? NEM.
Kérdezd meg az állatorvost. Nem tudják megemészteni valamelyik összetevőjét, azért van tőle hasmenésük...
A macskatejből ez hiányzik vagy kevesebb van, nem tudom pontosan.
Szerintem a legjobb, ha nem adsz tejet a macskádnak, felesleges.
Kényeztesd inkább valami mással.
Én egy nagy hülyeségnek tartom a macskatejet.
Régen 50 évvel ezelőtt sem volt macskatej, s megéltek a cicák nélküle is.
Mikor az én cicusom volt kicsi, ő rendszeresen kapott macskatejet. Amióta felnőtt, azt a tejet kapja, amit mi is iszunk. Természetesen, nem minden nap kap tejet, heti 1-2 alkalommal, mert jóból is megárt a sok. Szereti, de valóban nem a legegészségesebb. Igazából a tehéntej a bociknak való, nem embernek, nem macskának.
Valójában a macskatej laktózmentes tej kis kiszerelésben. Valóban jobban jársz, ha nagyobb kiszerelésűt veszel, mert az ára ugyanannyi, de legalább többet kapsz, amit akár te is fogyaszthatsz. Szóval, szerintem nem éri meg macskatejet venni. Amíg még kölyök, addig igen (akkor is inkább laktózmenteset), de utána kisebb adagokban a hagyományos tej is jó, ha nem laktózérzékeny a cicusod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!