Nem kakil eleget a macskám?
Van egy befogadott cicám, öreg kandúr. Nem neveltem alomra, 'szól' ha ki szeretne menni, a dolgát is ilyenkor végzi. Eddig normálisnak gondoltam a mennyiséget (sosem volt előtte macskánk), azonban mostanság láttam pár videót ahol a gazdik kiemelik, hogy a cica kajálás után mennyi idővel megy kaksizni. (15-30 perc átlagban) A miénk rendszerint órákig alszik egyből evés után, van, hogy napi egyszer van csak kint, de nem sokat, egyből be is jönne a házba. A súlya egyébként normális és állandó, bundája fényes és tömött, bőre egészséges. Oltott, féreghajtott cica. A napi menüje általában:
-3 alutasakos eledel (egyenként 100 gramm)
-száraztáp igény szerint, mindig van neki elöl, ebből napi 1-2 maréknyi amit elropogtat (rosszak a fogai sajnos)
-1-2 deci tej (állatorvos tud róla és bele is egyezett, nem megy tőle a hasa és vizet kezdetektől fogva nem issza meg)
Ezután egyből alszik, akár egész nap. Ma is egyszer ment ki. Aggódnom kéne, nem kevés ez?
Igaz, hogy nem ezt kérdezted, de eszembe jutott a pisiléssel kapcsolatban, hogy az idős cicák hajlamosak a vesehomokra, vesekőre.
Ezt meg lehet előzni Uro-Pet paszta rendszeres adagolásával.
A cicák számára jó ízű, szívesen elnyalogatják.
Kérdezd meg az állatorvosotokat, hogy mi erről a véleménye, nekünk nagyon hasznos volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!